Monday, July 8, 2013

I am employed





Alhamdulillah. Dah habis 9 bulan chambering. Cuma belum long-call lagi. Boss kata nak retain. Bila difikir-fikir, aku ok je. Bukan sebab tawaran gaji yang tinggi. Tapi aku dah jatuh cinta dengan environment office tu. Tak stress, staff semua ok, senior lawyer yang banyak membantu dan boss yang sangat sporting dan baik. Kadang-kadang jeles tengok kawan-kawan yang dapat offer gaji yang tinggi 2500++ tapi aku dah cukup bersyukur. Macam Ustaz Hashim cakap, kalau kita nak timbulkan rasa bersyukur, kita tengok orang-orang yang lebih rendah dari kita. Ada jugak kawan-kawan yang gaji banyak, tapi stress hari-hari. Ada yang gaji banyak tapi tak banyak belajar. Aku syukur. Sangat-sangat.


I am employed

1:48 PM




Alhamdulillah. Dah habis 9 bulan chambering. Cuma belum long-call lagi. Boss kata nak retain. Bila difikir-fikir, aku ok je. Bukan sebab tawaran gaji yang tinggi. Tapi aku dah jatuh cinta dengan environment office tu. Tak stress, staff semua ok, senior lawyer yang banyak membantu dan boss yang sangat sporting dan baik. Kadang-kadang jeles tengok kawan-kawan yang dapat offer gaji yang tinggi 2500++ tapi aku dah cukup bersyukur. Macam Ustaz Hashim cakap, kalau kita nak timbulkan rasa bersyukur, kita tengok orang-orang yang lebih rendah dari kita. Ada jugak kawan-kawan yang gaji banyak, tapi stress hari-hari. Ada yang gaji banyak tapi tak banyak belajar. Aku syukur. Sangat-sangat.


Read On 0 comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, July 8, 2013

I am employed





Alhamdulillah. Dah habis 9 bulan chambering. Cuma belum long-call lagi. Boss kata nak retain. Bila difikir-fikir, aku ok je. Bukan sebab tawaran gaji yang tinggi. Tapi aku dah jatuh cinta dengan environment office tu. Tak stress, staff semua ok, senior lawyer yang banyak membantu dan boss yang sangat sporting dan baik. Kadang-kadang jeles tengok kawan-kawan yang dapat offer gaji yang tinggi 2500++ tapi aku dah cukup bersyukur. Macam Ustaz Hashim cakap, kalau kita nak timbulkan rasa bersyukur, kita tengok orang-orang yang lebih rendah dari kita. Ada jugak kawan-kawan yang gaji banyak, tapi stress hari-hari. Ada yang gaji banyak tapi tak banyak belajar. Aku syukur. Sangat-sangat.