Monday, October 26, 2009

...:: (+.+) ::...


banyaknye sawang...!!!

huwawa..

what happen to me.

Tuesday, August 11, 2009

...: BUKA MATA, BUKA HATI :...

buka mataku
buka hatiku
Allah terangilah
hidupku dengan sinarMu

aku meraba
tak berdaya
tanpa rahmatMu
aku hilang

beribu dosa telah terjadi
mewarnai langkahku
hitam diri hitamlah hari yang lalu

bila tanpa cahayaMu
gelap seluruh hidupku
tak berdaya tak berarti
sia2..

tak mungkin bisa ku sempurna
mencintaiMu seperti keMahaanMu
diri yang hina berlumur noda
hanya bersimpuh memohon belas kasihMu

xxxx OPICK xxxx

Thursday, July 16, 2009

.: PROMOSI KUIH RAYA :.

'Special Oat Choclate'
kuantiti 1 balang : 50 biji
harga : RM20



'Special Crunch Almond London'
kuantiti 1 balang : 50 biji
harga : RM20


Untuk tempahan, sila hubungi saya: 0132451653

ATAU


Datang terus ke bilik saya: sumayyah E 2.4



*deposit : RM 5
*Penghantaran percuma 2 minggu sebelum raya


Friday, July 3, 2009

..:: P.R.O.M.O.T.I.O.N ::..




Tiket

Nusantara Cultural Night AIKOL FESTIVAL
menampilkan :

Teater Musical Di Pintu Taubat
Opick dan Nazrey (Raihan)

Tarikh : 6.oGOS.2009( Khamis)
Tempat : CAC, UIAM
Masa : 8.00-11.00 pm

Harga tiket :
Pelajar dan Staff UIAM : RM8
Luar UIAM : RM13

Tempahan tiket boleh didapati melalui:

Raihana : 0199012323
'Izzah : 0133198346
Fahmi :0133005862
Faiz : 0133531548

* kami mengalu-alukan sahabat-sahabat yang berminat untuk menjadi agen jualan tiket di beberapa IPTA. Boleh terus menghubungi saya di talian : 0132451653

M.A.K.A.N

Wah.. sebut pasal makan, mesti ramai yang suka makan.

Istilah mana satu yang betul? “makan untuk hidup” atau “hidup untuk makan” ataupun “makanlah selagi kita hidup”??

Heh.. tah la, terpulang la kat korang nak istilah yang mana. Yang penting, makan biar berpada, beradab, dan jgn gelojoh.

*****************************

Jom kita survey makanan yang ada kat dalam Negara dalam dunia ni..


USA


Ucuadore


Turkey


Poland


Mexico


Japan


Italy


India


Gulf


Guatimala


Australia


Great Britain


France


Egypt


China

********************

Banyak betul makanan kan? Tapi sedar tak kita bahawa ramai lagi yang kekurangan makanan.

Bersusah payah untuk cari walau sesuap nasi.

Terpaksa berselindung untuk mendapatkan makanan kerana takut musuh nampak.

Makan dalam ketakutan!

Kita kat sini makan sampai tak ingat dunia. Membazir!

Tak cukup dengan membazir beli makanan yang tah ape2 tah, siap buang2 lagi bila tak habis.

Isk2.. tu lah scenario masyarakat kita sekarang.

Bila ditegur, “jangan membazir.. cuba ingat orang2 yang kat Gaza tu. Nak makan kaki ayam pun tak dapat tau..” diaorang siap jawab, “kalau camtu, ko ambik la makanan ni, pos kat sana.”

Aduh.. geram pulak rasanya.. nak je sumbat pinggan nasi tu kat mulut dia.

**********************

Mari kita renung2kan..








Friday, May 8, 2009

Sorry.. My blog is under construction!!

Friday, May 1, 2009

K.A.H.W.I.N

waa.. meriah betul kenduri kawen sepupu aku hari tu. hm.. macam best je kawen. haha.. takpe2, sabar. habiskan belaja dulu.

sementara tu, nak jugak kongsi gambar2 time majlis tu.

maklumla, aku kan sememangnye camerawoman yang tak bersijil...

terimalah hasil kerja tangan aku.. lets check it out!!











*captured by ME using BenQ 8.1pxl

Sunday, April 19, 2009

.:::: N.E.W TEMPLATE ::::.

assalamualaikum...

akhirnya, aku tukar jugak template aku ni. yehee~

amacam? cun tak?

kalau korang tak suke, aku tukar laen la nanti. huhu..

lepas je habis exam, macam takde bende plak nak buat.

tapi sebenarnye banyak je. he~

dah siap2 kemas barang.

kerete aku dah macam ape je. aku rase, nanti orang mesti dah tak nampak aku drive. huhu..

penuh gile. semua celah aku letak barang.

sebelum balik, sempat lagi nak update blog. muahahaha...

tadi mase dok kalut2 nak angkut2 barang,

aku terjumpe sesuatu yang aku belum penah nampak lagi sepanjang aku hidup.

lalu aku pun tanpa ragu-ragu dan malu-malu, aku ambik la camera kesayangan aku pastu, aku menjadikan 'sesuatu' tersebut ala2 model. haha...



ha.. ni la mende tu



isk.. kompius aku dengan die ni



nak kate belalang, macam bukan



nak kata ladybird, lagi la bukan



apatah lagi siput babi.. memang tak la..

Monday, April 6, 2009

AKU KENA .: T.A.G :.

pada suatu ketika:














Ana, malu jugak nak cakap yang
kite pun tatau ape mende tag ni. he~
tapi macam best je buat. layan je la ek..

Adakah anda rasa anda HOT ??


The definition of “HOT” in ‘Oxford Dictionary Thesaurus & Wordpower Guide’ at page 297:


1. At or having a high temperature

Hm.. tak kot sebab tgh hujan sekarang ni. Huhu.. nyaman sekali. Rasa macam dalam bulan Ramadhan. Heh..


2. Producing a burning sensation when tasted

Oh, tidak. Masa lunch tadi makan ikan masak sambal merah. Merah je lebih. Tapi tak hot langsung. Huhu.. keccewa dengan makcik café.


3. Popular

Heh.. yang ni, aku tak berapa nak pasti. Jika anda rasa saya hot, jemputla undi saya.. peace!!


.: Siti Masleha CJ interpret “HOT” as: Merasa panas ketika makan makanan yang pedas di kafe kemudian menjadi popular kerana muka menjadi merah kebiru-biruan. :. (Binding precedent)


Upload gambar kegemaran anda






Kenapa anda suka gambar ini?

Gambar ni aku ambik masa on the way nak gi birthday party Ukt Sabrina. Tetiba bila aku pandang kat langit, aku merasa WAAAA…. Subhanallah. Cantiknya bentuk tersebut. Maka, tanpa ragu2, aku keluarkan camera BenQ 8.1pxl kesayanganku yang berwarna hitam, lalu aku ‘CLICK!’.


Bila kali terakhir makan pizza?


3 bulan lepas. Terpaksa belanja Ilman makan pizza kat Rawang sebab dah janji nak bagi birthday present. Die sangat gembira. Tapi yang tak bestnye, kene belanja mama die sekali. Huhu.. takpe2, aku tabah.


Lagu terakhir anda dengar


Yuna – sebenarnya cinta (futur. huhu..)


Apa yang sedang anda buat selain dari buat tag ni?


Tengah memikirkan sesuatu. Sesuatu yang berada di luar tahap pemikiran. Pemikiran yang extraordinary: macam mana nak jadikan diri seorang yang pandai tanpa membaca BUKU!


Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?


Siti: family dan kawan perempuan akan panggil aku dengan nama ni. Ala-ala glemer gitu. Haha..


Mas: kawan-kawan lelaki zaman sekolah dulu panggil dengan nama ni. Kalau ade yang panggil siti, aku akan merasa geli. Eee….


Leha: oh.. sangat2 jarang berlaku. Walaupun aku suka nama ni.


Masleha: my formal & ‘skema’ name. selalu cikgu & lecturer panggil nama ni.


.: anyway, aku takesah pun nak panggil nama ape2. Asalkan, aku sedar yang korang sedang memanggil aku. Ngee~


Tag lagi lima orang:ini lima orang yang wajib buat tagged ini.


Hah! Ni yang best ni. Yey.. aku akan menterkezutkan mereka dengan kehadiran tag ini. Jaga2 cek salmah..


Calon-calonnya ialah..:


1. Kawan aku yang paling sengal di dunia. Aku selalu tak puas hati bila die telah mencapai tahap Deen’s List setiap semester. Memperkenalkan.. RAIHANA MAIMUNAH!


2. Budak junior yang memang junior pun. Selalu buat bising kat Lawsoc. SAFRA, jangan nak buat bising lagi. Sila jalankan tanggungjawab buat tag ini!


3. Exco Dakwah & Tarbiyyah Lawsoc: IZYAN HAZWANI. Heh.. Yan, aku tanak jadi FC lagi sampai bila2. Jeng2..


4. ‘IZZAH, kalau ko butul2 kawan aku, ko kene buat jugak tag ni. Kalau tak, jangan ditanya ke mana aku pergi. Uhuk..


5. Kau jangan ingat aku akan melupakan kau wahai RAIHAN.. u r not the general exeption. Haha..

Thursday, April 2, 2009

AKU S.AK.I.T

Semalam aku baru dapat tau yang aku sedang menghidap sejenis penyakit yang sangat kronik.

Sebelum-sebelum ni, aku macam dah dapat detect aku sakit. Tapi aku sangat tak sangka yang penyakit ni semakin serius.

Doctor kata, penyakit ni tak ada ubat kat mana2 hospital. Even hospital kat luar Negara. Penyakit ni akan sembuh kalau metabolism aku tinggi.

Aku sangat risau. Apakah yang akan terjadi kepada diriku nanti. Adakah aku sudah bersedia menghadapi sebarang kemungkinan.

Ya Allah.. ampuni segala dosa aku. Berilah aku kekuatan untuk menangani penyakit aku ini. Aku mohon Ya Allah..

Kepada yang berkenaan, aku ingin sekali memohon ampun dan maaf kalau aku ada melakukan kesilapan ataupun sengaja menyakiti hati korang.. aku sangat minta ampun… doakan semoga aku cepat sembuh..

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang penyakit aku, bukak link kat bawah.. aku minta maaf sekali lagi..

http://zezarenglish.files.wordpress.com/2009/02/lazyness-cat.jpg

lalala~

huh. baru je lepas bayar saman.

memang hobi aku kene saman. sian aku.. huhu~

dalam masa sebulan, aku kene saman sebanyak DUA kali. aku stress sekali lagi:
DUA KALI.

sapakah yang bersalah dalam hal ini. akukah atau pakgadkah.

###########

pada hari tersebut:-


aku: selamber badak r aku nak paking kat sini. esok sebelum kelas pukul 9, aku keluar la.
(tapi aku terlupa kelas pukul 9 cancel. bila nak keluar pukul 10, dah ada surat saman. selamat tak kene clamp!)

offence no 47: parking kat petak kuning.
kenapa perlu ada petak kuning kat situ? aku tak puas hati. tempat parking sumayyah dah la kecit. semakin hari, semakin ramai yang bawak kereta. dah la kereta besar2. tempat parking pun dah tak muat.


tadi:-


pakcik security: mak bapak sayang anak, tu sebab makin ramai bawak kereta..lainkali, kalau nak parking kat situ, boleh. tapi kene keluar sebelum pukul 9. sebab pakgad akan round dalam pukul 9.


aku: ooooooo.... (buat-buat baru tau)


############


pada hari tersebut:-


aku: kite parking sini je la.

rai: boleh ke ni (+/- camni la ayat die. lupe nak record)

aku: kite fax surat ni kejap je kan.. lagi pun ni kan lunch hour.

rai & tikah: ok..
--------
tiba2...

aku: ala.. kereta kene block. argh...!!
rai & tikah: alamak, camne ni.
aku: relax wei, relax. (tapi dalam hati, rase nak je calarkan kereta tersebut)
tikah: takpe2, kite tunggu habis office hour

pastu, kitorang gi la aikol dulu sebab ade class time tu.

offence no 50: parking at reserve parking
mana aci main reserve2. ni dah kira discrimination antara student dan golongan 'besar-besar'. dah la die block kereta aku, pastu siap panggil security lagi suruh saman aku. tau la kereta aku tak besar macam kereta die.. ini merupakan suatu penindasan dan penzaliman. aku tak puas hati sekali lagi.
huwa~ aku dizalimi..

tadi:-


pakcik security: ........ (no comment)

****************************

hm, camtu la ceritanya. bile buat rayuan tadi, pakcik tu kire rm20 + rm30 = rm50.
MELAYANG~


[macam ni la lebih kurang kereta aku]

Wednesday, April 1, 2009

R.I.S.I.K.O

Aku baru terdengar kat radio HOTfm tadi. Dr. Izi cerita pasal RISIKO

"hidup kite ni penuh dengan risiko.
kalau kita bawak kereta, risikonya melanggar orang. kalau tak melanggar pun, kita dilanggar.
kalau kita berjalan, risikonya tersepak batu dan terjatuh.
kalau kita bercakap, risikonya kita akan menyakitkan hati orang.
kalau kita bercinta, risikonya bergaduh dan putus cinta.
kalau kita belajar di universiti, risikonya gagal dalam pelajaran."

*yang bawah ni, aku reka2 sendiri:

kalau kita tak makan, risikonya lapar & sakit perut.
kalau kita makan, risikonya makanan tak sedap --> tak habis makan --> membazir.

kalau kita tak tido, risikonya ngantuk dan penat.
kalau kita tido, risikonya melantak tido --> pastu tak stadi --> tak habis cover utk final exam.

kalau kita balik rumah, risikonya kene basuh pinggan, kemas rumah dan sebagainya
kalau kita tak balik rumah, risikonya rindu, sedih, nangis2 nak balik

kalau kita tak bawak kereta, risikonya penat nak balik mahallah time tengah2 hari (padahal dekat je) whee~
kalau kita bawak kereta, risikonya kereta kotor --> malas nak basuh

kalau kita ada handphone, risikonya kene beli topup --> bila dah habis duit, mintak kat mak. huhu~
kalau tak ada handphone, risikonya susa nak bagitau kat rai yang aku malas nak gi kelas consti. whee~

kalau kita tak bersembang dalam kelas, risikonya ngantuk + bosan
kalau kita bersembang dalam kelas, risikonya selalu miss ape yang KA cakap --> zero dalam kepala otak --> bila dah dekat exam, sebuk suruh izzah lecture balik.

kalau kita dapat wireless kat bilik, risikonya malas nak ngadap buku dah --> selagi esok tak exam..
kalau kita tak dapat wireless kat bilik, risikonya susa nak update avira antivirus --> tak boleh nak bukak blog hari2.

"jangan jadi dayus! kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai. renung-renungkan dan selamat beramal.." -Dr Izi

Tuesday, March 31, 2009

peristiwa S.U.B.U.H

[i just got this message and i wud like to share this story...]


A man woke up early in order to pray the fajr prayer in the masjid. He got dressed, made his ablution and was on his way to the masjid. On his way to the masjid, the man fell and his clothes got dirty. He got up, brushed himself off and headed home. At home, he changed his clothes, made his ablution and was again, on his way to the masjid.

On his way to the masjid, he fell again and at the same spot! He again, got up, brushed himself
off and headed home. At home, he once again changed his clothes, made his ablution and was on his way to the masjid.

On his way to the masjid, he met a man holding a lamp. He asked the man of his identity and the man replied I saw you fall twice on your way to the masjid, so I brought a lamp so I
can light your way. The first man thanked him profusively and the two were on their way to the masjid.

Once at the masjid, the first man asked the man with the lamp to come in and pray Fajr with him. The second man refused. The first man asked him a couple more times and again, the answer was the same. The first man asked him why he did not wish to come in and pray. The man replied, I am Satan. The man was shocked at this reply.

Satan went on to explain, I saw you on your way to the masjid and it was I who made you fall.
When you went home, cleaned yourself and went back on your way to the masjid, Allah forgave all of your sins. I made you fall a second time, and even that did not encourage you to stay home but rather, you went back on your way to the masjid. Because of that, Allah forgave all the sins of the people of your household .

I was AFRAID if I made you fall one more time, then Allah will forgive the sins of the people of your village, so I made sure that you reached the masjid safely.

So DO NOT let Satan benefit from his actions. DO NOT put off a good that you intended to do as you never know how much reward you might receive from the hardships you encounter while trying to achieve that good. If forwarding this message will bother you, or take too much time from you, then don't do it, but you will not get the reward of it, which is great.

...:: (+.+) ::...

6:55 PM

banyaknye sawang...!!!

huwawa..

what happen to me.
Read On 1 comments

...: BUKA MATA, BUKA HATI :...

9:22 AM
buka mataku
buka hatiku
Allah terangilah
hidupku dengan sinarMu

aku meraba
tak berdaya
tanpa rahmatMu
aku hilang

beribu dosa telah terjadi
mewarnai langkahku
hitam diri hitamlah hari yang lalu

bila tanpa cahayaMu
gelap seluruh hidupku
tak berdaya tak berarti
sia2..

tak mungkin bisa ku sempurna
mencintaiMu seperti keMahaanMu
diri yang hina berlumur noda
hanya bersimpuh memohon belas kasihMu

xxxx OPICK xxxx
Read On 0 comments

.: PROMOSI KUIH RAYA :.

2:44 PM
'Special Oat Choclate'
kuantiti 1 balang : 50 biji
harga : RM20



'Special Crunch Almond London'
kuantiti 1 balang : 50 biji
harga : RM20


Untuk tempahan, sila hubungi saya: 0132451653

ATAU


Datang terus ke bilik saya: sumayyah E 2.4



*deposit : RM 5
*Penghantaran percuma 2 minggu sebelum raya


Read On 6 comments

..:: P.R.O.M.O.T.I.O.N ::..

4:59 PM




Tiket

Nusantara Cultural Night AIKOL FESTIVAL
menampilkan :

Teater Musical Di Pintu Taubat
Opick dan Nazrey (Raihan)

Tarikh : 6.oGOS.2009( Khamis)
Tempat : CAC, UIAM
Masa : 8.00-11.00 pm

Harga tiket :
Pelajar dan Staff UIAM : RM8
Luar UIAM : RM13

Tempahan tiket boleh didapati melalui:

Raihana : 0199012323
'Izzah : 0133198346
Fahmi :0133005862
Faiz : 0133531548

* kami mengalu-alukan sahabat-sahabat yang berminat untuk menjadi agen jualan tiket di beberapa IPTA. Boleh terus menghubungi saya di talian : 0132451653
Read On 0 comments

M.A.K.A.N

3:30 PM

Wah.. sebut pasal makan, mesti ramai yang suka makan.

Istilah mana satu yang betul? “makan untuk hidup” atau “hidup untuk makan” ataupun “makanlah selagi kita hidup”??

Heh.. tah la, terpulang la kat korang nak istilah yang mana. Yang penting, makan biar berpada, beradab, dan jgn gelojoh.

*****************************

Jom kita survey makanan yang ada kat dalam Negara dalam dunia ni..


USA


Ucuadore


Turkey


Poland


Mexico


Japan


Italy


India


Gulf


Guatimala


Australia


Great Britain


France


Egypt


China

********************

Banyak betul makanan kan? Tapi sedar tak kita bahawa ramai lagi yang kekurangan makanan.

Bersusah payah untuk cari walau sesuap nasi.

Terpaksa berselindung untuk mendapatkan makanan kerana takut musuh nampak.

Makan dalam ketakutan!

Kita kat sini makan sampai tak ingat dunia. Membazir!

Tak cukup dengan membazir beli makanan yang tah ape2 tah, siap buang2 lagi bila tak habis.

Isk2.. tu lah scenario masyarakat kita sekarang.

Bila ditegur, “jangan membazir.. cuba ingat orang2 yang kat Gaza tu. Nak makan kaki ayam pun tak dapat tau..” diaorang siap jawab, “kalau camtu, ko ambik la makanan ni, pos kat sana.”

Aduh.. geram pulak rasanya.. nak je sumbat pinggan nasi tu kat mulut dia.

**********************

Mari kita renung2kan..








Read On 0 comments
Read On 0 comments

K.A.H.W.I.N

1:03 PM
waa.. meriah betul kenduri kawen sepupu aku hari tu. hm.. macam best je kawen. haha.. takpe2, sabar. habiskan belaja dulu.

sementara tu, nak jugak kongsi gambar2 time majlis tu.

maklumla, aku kan sememangnye camerawoman yang tak bersijil...

terimalah hasil kerja tangan aku.. lets check it out!!











*captured by ME using BenQ 8.1pxl
Read On 0 comments

.:::: N.E.W TEMPLATE ::::.

5:15 PM
assalamualaikum...

akhirnya, aku tukar jugak template aku ni. yehee~

amacam? cun tak?

kalau korang tak suke, aku tukar laen la nanti. huhu..

lepas je habis exam, macam takde bende plak nak buat.

tapi sebenarnye banyak je. he~

dah siap2 kemas barang.

kerete aku dah macam ape je. aku rase, nanti orang mesti dah tak nampak aku drive. huhu..

penuh gile. semua celah aku letak barang.

sebelum balik, sempat lagi nak update blog. muahahaha...

tadi mase dok kalut2 nak angkut2 barang,

aku terjumpe sesuatu yang aku belum penah nampak lagi sepanjang aku hidup.

lalu aku pun tanpa ragu-ragu dan malu-malu, aku ambik la camera kesayangan aku pastu, aku menjadikan 'sesuatu' tersebut ala2 model. haha...



ha.. ni la mende tu



isk.. kompius aku dengan die ni



nak kate belalang, macam bukan



nak kata ladybird, lagi la bukan



apatah lagi siput babi.. memang tak la..
Read On 2 comments

AKU KENA .: T.A.G :.

1:25 PM
pada suatu ketika:














Ana, malu jugak nak cakap yang
kite pun tatau ape mende tag ni. he~
tapi macam best je buat. layan je la ek..

Adakah anda rasa anda HOT ??


The definition of “HOT” in ‘Oxford Dictionary Thesaurus & Wordpower Guide’ at page 297:


1. At or having a high temperature

Hm.. tak kot sebab tgh hujan sekarang ni. Huhu.. nyaman sekali. Rasa macam dalam bulan Ramadhan. Heh..


2. Producing a burning sensation when tasted

Oh, tidak. Masa lunch tadi makan ikan masak sambal merah. Merah je lebih. Tapi tak hot langsung. Huhu.. keccewa dengan makcik café.


3. Popular

Heh.. yang ni, aku tak berapa nak pasti. Jika anda rasa saya hot, jemputla undi saya.. peace!!


.: Siti Masleha CJ interpret “HOT” as: Merasa panas ketika makan makanan yang pedas di kafe kemudian menjadi popular kerana muka menjadi merah kebiru-biruan. :. (Binding precedent)


Upload gambar kegemaran anda






Kenapa anda suka gambar ini?

Gambar ni aku ambik masa on the way nak gi birthday party Ukt Sabrina. Tetiba bila aku pandang kat langit, aku merasa WAAAA…. Subhanallah. Cantiknya bentuk tersebut. Maka, tanpa ragu2, aku keluarkan camera BenQ 8.1pxl kesayanganku yang berwarna hitam, lalu aku ‘CLICK!’.


Bila kali terakhir makan pizza?


3 bulan lepas. Terpaksa belanja Ilman makan pizza kat Rawang sebab dah janji nak bagi birthday present. Die sangat gembira. Tapi yang tak bestnye, kene belanja mama die sekali. Huhu.. takpe2, aku tabah.


Lagu terakhir anda dengar


Yuna – sebenarnya cinta (futur. huhu..)


Apa yang sedang anda buat selain dari buat tag ni?


Tengah memikirkan sesuatu. Sesuatu yang berada di luar tahap pemikiran. Pemikiran yang extraordinary: macam mana nak jadikan diri seorang yang pandai tanpa membaca BUKU!


Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?


Siti: family dan kawan perempuan akan panggil aku dengan nama ni. Ala-ala glemer gitu. Haha..


Mas: kawan-kawan lelaki zaman sekolah dulu panggil dengan nama ni. Kalau ade yang panggil siti, aku akan merasa geli. Eee….


Leha: oh.. sangat2 jarang berlaku. Walaupun aku suka nama ni.


Masleha: my formal & ‘skema’ name. selalu cikgu & lecturer panggil nama ni.


.: anyway, aku takesah pun nak panggil nama ape2. Asalkan, aku sedar yang korang sedang memanggil aku. Ngee~


Tag lagi lima orang:ini lima orang yang wajib buat tagged ini.


Hah! Ni yang best ni. Yey.. aku akan menterkezutkan mereka dengan kehadiran tag ini. Jaga2 cek salmah..


Calon-calonnya ialah..:


1. Kawan aku yang paling sengal di dunia. Aku selalu tak puas hati bila die telah mencapai tahap Deen’s List setiap semester. Memperkenalkan.. RAIHANA MAIMUNAH!


2. Budak junior yang memang junior pun. Selalu buat bising kat Lawsoc. SAFRA, jangan nak buat bising lagi. Sila jalankan tanggungjawab buat tag ini!


3. Exco Dakwah & Tarbiyyah Lawsoc: IZYAN HAZWANI. Heh.. Yan, aku tanak jadi FC lagi sampai bila2. Jeng2..


4. ‘IZZAH, kalau ko butul2 kawan aku, ko kene buat jugak tag ni. Kalau tak, jangan ditanya ke mana aku pergi. Uhuk..


5. Kau jangan ingat aku akan melupakan kau wahai RAIHAN.. u r not the general exeption. Haha..
Read On 0 comments

AKU S.AK.I.T

9:18 PM
Semalam aku baru dapat tau yang aku sedang menghidap sejenis penyakit yang sangat kronik.

Sebelum-sebelum ni, aku macam dah dapat detect aku sakit. Tapi aku sangat tak sangka yang penyakit ni semakin serius.

Doctor kata, penyakit ni tak ada ubat kat mana2 hospital. Even hospital kat luar Negara. Penyakit ni akan sembuh kalau metabolism aku tinggi.

Aku sangat risau. Apakah yang akan terjadi kepada diriku nanti. Adakah aku sudah bersedia menghadapi sebarang kemungkinan.

Ya Allah.. ampuni segala dosa aku. Berilah aku kekuatan untuk menangani penyakit aku ini. Aku mohon Ya Allah..

Kepada yang berkenaan, aku ingin sekali memohon ampun dan maaf kalau aku ada melakukan kesilapan ataupun sengaja menyakiti hati korang.. aku sangat minta ampun… doakan semoga aku cepat sembuh..

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang penyakit aku, bukak link kat bawah.. aku minta maaf sekali lagi..

http://zezarenglish.files.wordpress.com/2009/02/lazyness-cat.jpg

Read On 0 comments

lalala~

5:07 PM
huh. baru je lepas bayar saman.

memang hobi aku kene saman. sian aku.. huhu~

dalam masa sebulan, aku kene saman sebanyak DUA kali. aku stress sekali lagi:
DUA KALI.

sapakah yang bersalah dalam hal ini. akukah atau pakgadkah.

###########

pada hari tersebut:-


aku: selamber badak r aku nak paking kat sini. esok sebelum kelas pukul 9, aku keluar la.
(tapi aku terlupa kelas pukul 9 cancel. bila nak keluar pukul 10, dah ada surat saman. selamat tak kene clamp!)

offence no 47: parking kat petak kuning.
kenapa perlu ada petak kuning kat situ? aku tak puas hati. tempat parking sumayyah dah la kecit. semakin hari, semakin ramai yang bawak kereta. dah la kereta besar2. tempat parking pun dah tak muat.


tadi:-


pakcik security: mak bapak sayang anak, tu sebab makin ramai bawak kereta..lainkali, kalau nak parking kat situ, boleh. tapi kene keluar sebelum pukul 9. sebab pakgad akan round dalam pukul 9.


aku: ooooooo.... (buat-buat baru tau)


############


pada hari tersebut:-


aku: kite parking sini je la.

rai: boleh ke ni (+/- camni la ayat die. lupe nak record)

aku: kite fax surat ni kejap je kan.. lagi pun ni kan lunch hour.

rai & tikah: ok..
--------
tiba2...

aku: ala.. kereta kene block. argh...!!
rai & tikah: alamak, camne ni.
aku: relax wei, relax. (tapi dalam hati, rase nak je calarkan kereta tersebut)
tikah: takpe2, kite tunggu habis office hour

pastu, kitorang gi la aikol dulu sebab ade class time tu.

offence no 50: parking at reserve parking
mana aci main reserve2. ni dah kira discrimination antara student dan golongan 'besar-besar'. dah la die block kereta aku, pastu siap panggil security lagi suruh saman aku. tau la kereta aku tak besar macam kereta die.. ini merupakan suatu penindasan dan penzaliman. aku tak puas hati sekali lagi.
huwa~ aku dizalimi..

tadi:-


pakcik security: ........ (no comment)

****************************

hm, camtu la ceritanya. bile buat rayuan tadi, pakcik tu kire rm20 + rm30 = rm50.
MELAYANG~


[macam ni la lebih kurang kereta aku]

Read On 2 comments

R.I.S.I.K.O

7:07 PM
Aku baru terdengar kat radio HOTfm tadi. Dr. Izi cerita pasal RISIKO

"hidup kite ni penuh dengan risiko.
kalau kita bawak kereta, risikonya melanggar orang. kalau tak melanggar pun, kita dilanggar.
kalau kita berjalan, risikonya tersepak batu dan terjatuh.
kalau kita bercakap, risikonya kita akan menyakitkan hati orang.
kalau kita bercinta, risikonya bergaduh dan putus cinta.
kalau kita belajar di universiti, risikonya gagal dalam pelajaran."

*yang bawah ni, aku reka2 sendiri:

kalau kita tak makan, risikonya lapar & sakit perut.
kalau kita makan, risikonya makanan tak sedap --> tak habis makan --> membazir.

kalau kita tak tido, risikonya ngantuk dan penat.
kalau kita tido, risikonya melantak tido --> pastu tak stadi --> tak habis cover utk final exam.

kalau kita balik rumah, risikonya kene basuh pinggan, kemas rumah dan sebagainya
kalau kita tak balik rumah, risikonya rindu, sedih, nangis2 nak balik

kalau kita tak bawak kereta, risikonya penat nak balik mahallah time tengah2 hari (padahal dekat je) whee~
kalau kita bawak kereta, risikonya kereta kotor --> malas nak basuh

kalau kita ada handphone, risikonya kene beli topup --> bila dah habis duit, mintak kat mak. huhu~
kalau tak ada handphone, risikonya susa nak bagitau kat rai yang aku malas nak gi kelas consti. whee~

kalau kita tak bersembang dalam kelas, risikonya ngantuk + bosan
kalau kita bersembang dalam kelas, risikonya selalu miss ape yang KA cakap --> zero dalam kepala otak --> bila dah dekat exam, sebuk suruh izzah lecture balik.

kalau kita dapat wireless kat bilik, risikonya malas nak ngadap buku dah --> selagi esok tak exam..
kalau kita tak dapat wireless kat bilik, risikonya susa nak update avira antivirus --> tak boleh nak bukak blog hari2.

"jangan jadi dayus! kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai. renung-renungkan dan selamat beramal.." -Dr Izi
Read On 0 comments

peristiwa S.U.B.U.H

8:04 PM
[i just got this message and i wud like to share this story...]


A man woke up early in order to pray the fajr prayer in the masjid. He got dressed, made his ablution and was on his way to the masjid. On his way to the masjid, the man fell and his clothes got dirty. He got up, brushed himself off and headed home. At home, he changed his clothes, made his ablution and was again, on his way to the masjid.

On his way to the masjid, he fell again and at the same spot! He again, got up, brushed himself
off and headed home. At home, he once again changed his clothes, made his ablution and was on his way to the masjid.

On his way to the masjid, he met a man holding a lamp. He asked the man of his identity and the man replied I saw you fall twice on your way to the masjid, so I brought a lamp so I
can light your way. The first man thanked him profusively and the two were on their way to the masjid.

Once at the masjid, the first man asked the man with the lamp to come in and pray Fajr with him. The second man refused. The first man asked him a couple more times and again, the answer was the same. The first man asked him why he did not wish to come in and pray. The man replied, I am Satan. The man was shocked at this reply.

Satan went on to explain, I saw you on your way to the masjid and it was I who made you fall.
When you went home, cleaned yourself and went back on your way to the masjid, Allah forgave all of your sins. I made you fall a second time, and even that did not encourage you to stay home but rather, you went back on your way to the masjid. Because of that, Allah forgave all the sins of the people of your household .

I was AFRAID if I made you fall one more time, then Allah will forgive the sins of the people of your village, so I made sure that you reached the masjid safely.

So DO NOT let Satan benefit from his actions. DO NOT put off a good that you intended to do as you never know how much reward you might receive from the hardships you encounter while trying to achieve that good. If forwarding this message will bother you, or take too much time from you, then don't do it, but you will not get the reward of it, which is great.
Read On 0 comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, October 26, 2009

...:: (+.+) ::...


banyaknye sawang...!!!

huwawa..

what happen to me.

Tuesday, August 11, 2009

...: BUKA MATA, BUKA HATI :...

buka mataku
buka hatiku
Allah terangilah
hidupku dengan sinarMu

aku meraba
tak berdaya
tanpa rahmatMu
aku hilang

beribu dosa telah terjadi
mewarnai langkahku
hitam diri hitamlah hari yang lalu

bila tanpa cahayaMu
gelap seluruh hidupku
tak berdaya tak berarti
sia2..

tak mungkin bisa ku sempurna
mencintaiMu seperti keMahaanMu
diri yang hina berlumur noda
hanya bersimpuh memohon belas kasihMu

xxxx OPICK xxxx

Thursday, July 16, 2009

.: PROMOSI KUIH RAYA :.

'Special Oat Choclate'
kuantiti 1 balang : 50 biji
harga : RM20



'Special Crunch Almond London'
kuantiti 1 balang : 50 biji
harga : RM20


Untuk tempahan, sila hubungi saya: 0132451653

ATAU


Datang terus ke bilik saya: sumayyah E 2.4



*deposit : RM 5
*Penghantaran percuma 2 minggu sebelum raya


Friday, July 3, 2009

..:: P.R.O.M.O.T.I.O.N ::..




Tiket

Nusantara Cultural Night AIKOL FESTIVAL
menampilkan :

Teater Musical Di Pintu Taubat
Opick dan Nazrey (Raihan)

Tarikh : 6.oGOS.2009( Khamis)
Tempat : CAC, UIAM
Masa : 8.00-11.00 pm

Harga tiket :
Pelajar dan Staff UIAM : RM8
Luar UIAM : RM13

Tempahan tiket boleh didapati melalui:

Raihana : 0199012323
'Izzah : 0133198346
Fahmi :0133005862
Faiz : 0133531548

* kami mengalu-alukan sahabat-sahabat yang berminat untuk menjadi agen jualan tiket di beberapa IPTA. Boleh terus menghubungi saya di talian : 0132451653

M.A.K.A.N

Wah.. sebut pasal makan, mesti ramai yang suka makan.

Istilah mana satu yang betul? “makan untuk hidup” atau “hidup untuk makan” ataupun “makanlah selagi kita hidup”??

Heh.. tah la, terpulang la kat korang nak istilah yang mana. Yang penting, makan biar berpada, beradab, dan jgn gelojoh.

*****************************

Jom kita survey makanan yang ada kat dalam Negara dalam dunia ni..


USA


Ucuadore


Turkey


Poland


Mexico


Japan


Italy


India


Gulf


Guatimala


Australia


Great Britain


France


Egypt


China

********************

Banyak betul makanan kan? Tapi sedar tak kita bahawa ramai lagi yang kekurangan makanan.

Bersusah payah untuk cari walau sesuap nasi.

Terpaksa berselindung untuk mendapatkan makanan kerana takut musuh nampak.

Makan dalam ketakutan!

Kita kat sini makan sampai tak ingat dunia. Membazir!

Tak cukup dengan membazir beli makanan yang tah ape2 tah, siap buang2 lagi bila tak habis.

Isk2.. tu lah scenario masyarakat kita sekarang.

Bila ditegur, “jangan membazir.. cuba ingat orang2 yang kat Gaza tu. Nak makan kaki ayam pun tak dapat tau..” diaorang siap jawab, “kalau camtu, ko ambik la makanan ni, pos kat sana.”

Aduh.. geram pulak rasanya.. nak je sumbat pinggan nasi tu kat mulut dia.

**********************

Mari kita renung2kan..








Friday, May 8, 2009

Sorry.. My blog is under construction!!

Friday, May 1, 2009

K.A.H.W.I.N

waa.. meriah betul kenduri kawen sepupu aku hari tu. hm.. macam best je kawen. haha.. takpe2, sabar. habiskan belaja dulu.

sementara tu, nak jugak kongsi gambar2 time majlis tu.

maklumla, aku kan sememangnye camerawoman yang tak bersijil...

terimalah hasil kerja tangan aku.. lets check it out!!











*captured by ME using BenQ 8.1pxl

Sunday, April 19, 2009

.:::: N.E.W TEMPLATE ::::.

assalamualaikum...

akhirnya, aku tukar jugak template aku ni. yehee~

amacam? cun tak?

kalau korang tak suke, aku tukar laen la nanti. huhu..

lepas je habis exam, macam takde bende plak nak buat.

tapi sebenarnye banyak je. he~

dah siap2 kemas barang.

kerete aku dah macam ape je. aku rase, nanti orang mesti dah tak nampak aku drive. huhu..

penuh gile. semua celah aku letak barang.

sebelum balik, sempat lagi nak update blog. muahahaha...

tadi mase dok kalut2 nak angkut2 barang,

aku terjumpe sesuatu yang aku belum penah nampak lagi sepanjang aku hidup.

lalu aku pun tanpa ragu-ragu dan malu-malu, aku ambik la camera kesayangan aku pastu, aku menjadikan 'sesuatu' tersebut ala2 model. haha...



ha.. ni la mende tu



isk.. kompius aku dengan die ni



nak kate belalang, macam bukan



nak kata ladybird, lagi la bukan



apatah lagi siput babi.. memang tak la..

Monday, April 6, 2009

AKU KENA .: T.A.G :.

pada suatu ketika:














Ana, malu jugak nak cakap yang
kite pun tatau ape mende tag ni. he~
tapi macam best je buat. layan je la ek..

Adakah anda rasa anda HOT ??


The definition of “HOT” in ‘Oxford Dictionary Thesaurus & Wordpower Guide’ at page 297:


1. At or having a high temperature

Hm.. tak kot sebab tgh hujan sekarang ni. Huhu.. nyaman sekali. Rasa macam dalam bulan Ramadhan. Heh..


2. Producing a burning sensation when tasted

Oh, tidak. Masa lunch tadi makan ikan masak sambal merah. Merah je lebih. Tapi tak hot langsung. Huhu.. keccewa dengan makcik café.


3. Popular

Heh.. yang ni, aku tak berapa nak pasti. Jika anda rasa saya hot, jemputla undi saya.. peace!!


.: Siti Masleha CJ interpret “HOT” as: Merasa panas ketika makan makanan yang pedas di kafe kemudian menjadi popular kerana muka menjadi merah kebiru-biruan. :. (Binding precedent)


Upload gambar kegemaran anda






Kenapa anda suka gambar ini?

Gambar ni aku ambik masa on the way nak gi birthday party Ukt Sabrina. Tetiba bila aku pandang kat langit, aku merasa WAAAA…. Subhanallah. Cantiknya bentuk tersebut. Maka, tanpa ragu2, aku keluarkan camera BenQ 8.1pxl kesayanganku yang berwarna hitam, lalu aku ‘CLICK!’.


Bila kali terakhir makan pizza?


3 bulan lepas. Terpaksa belanja Ilman makan pizza kat Rawang sebab dah janji nak bagi birthday present. Die sangat gembira. Tapi yang tak bestnye, kene belanja mama die sekali. Huhu.. takpe2, aku tabah.


Lagu terakhir anda dengar


Yuna – sebenarnya cinta (futur. huhu..)


Apa yang sedang anda buat selain dari buat tag ni?


Tengah memikirkan sesuatu. Sesuatu yang berada di luar tahap pemikiran. Pemikiran yang extraordinary: macam mana nak jadikan diri seorang yang pandai tanpa membaca BUKU!


Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?


Siti: family dan kawan perempuan akan panggil aku dengan nama ni. Ala-ala glemer gitu. Haha..


Mas: kawan-kawan lelaki zaman sekolah dulu panggil dengan nama ni. Kalau ade yang panggil siti, aku akan merasa geli. Eee….


Leha: oh.. sangat2 jarang berlaku. Walaupun aku suka nama ni.


Masleha: my formal & ‘skema’ name. selalu cikgu & lecturer panggil nama ni.


.: anyway, aku takesah pun nak panggil nama ape2. Asalkan, aku sedar yang korang sedang memanggil aku. Ngee~


Tag lagi lima orang:ini lima orang yang wajib buat tagged ini.


Hah! Ni yang best ni. Yey.. aku akan menterkezutkan mereka dengan kehadiran tag ini. Jaga2 cek salmah..


Calon-calonnya ialah..:


1. Kawan aku yang paling sengal di dunia. Aku selalu tak puas hati bila die telah mencapai tahap Deen’s List setiap semester. Memperkenalkan.. RAIHANA MAIMUNAH!


2. Budak junior yang memang junior pun. Selalu buat bising kat Lawsoc. SAFRA, jangan nak buat bising lagi. Sila jalankan tanggungjawab buat tag ini!


3. Exco Dakwah & Tarbiyyah Lawsoc: IZYAN HAZWANI. Heh.. Yan, aku tanak jadi FC lagi sampai bila2. Jeng2..


4. ‘IZZAH, kalau ko butul2 kawan aku, ko kene buat jugak tag ni. Kalau tak, jangan ditanya ke mana aku pergi. Uhuk..


5. Kau jangan ingat aku akan melupakan kau wahai RAIHAN.. u r not the general exeption. Haha..

Thursday, April 2, 2009

AKU S.AK.I.T

Semalam aku baru dapat tau yang aku sedang menghidap sejenis penyakit yang sangat kronik.

Sebelum-sebelum ni, aku macam dah dapat detect aku sakit. Tapi aku sangat tak sangka yang penyakit ni semakin serius.

Doctor kata, penyakit ni tak ada ubat kat mana2 hospital. Even hospital kat luar Negara. Penyakit ni akan sembuh kalau metabolism aku tinggi.

Aku sangat risau. Apakah yang akan terjadi kepada diriku nanti. Adakah aku sudah bersedia menghadapi sebarang kemungkinan.

Ya Allah.. ampuni segala dosa aku. Berilah aku kekuatan untuk menangani penyakit aku ini. Aku mohon Ya Allah..

Kepada yang berkenaan, aku ingin sekali memohon ampun dan maaf kalau aku ada melakukan kesilapan ataupun sengaja menyakiti hati korang.. aku sangat minta ampun… doakan semoga aku cepat sembuh..

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang penyakit aku, bukak link kat bawah.. aku minta maaf sekali lagi..

http://zezarenglish.files.wordpress.com/2009/02/lazyness-cat.jpg

lalala~

huh. baru je lepas bayar saman.

memang hobi aku kene saman. sian aku.. huhu~

dalam masa sebulan, aku kene saman sebanyak DUA kali. aku stress sekali lagi:
DUA KALI.

sapakah yang bersalah dalam hal ini. akukah atau pakgadkah.

###########

pada hari tersebut:-


aku: selamber badak r aku nak paking kat sini. esok sebelum kelas pukul 9, aku keluar la.
(tapi aku terlupa kelas pukul 9 cancel. bila nak keluar pukul 10, dah ada surat saman. selamat tak kene clamp!)

offence no 47: parking kat petak kuning.
kenapa perlu ada petak kuning kat situ? aku tak puas hati. tempat parking sumayyah dah la kecit. semakin hari, semakin ramai yang bawak kereta. dah la kereta besar2. tempat parking pun dah tak muat.


tadi:-


pakcik security: mak bapak sayang anak, tu sebab makin ramai bawak kereta..lainkali, kalau nak parking kat situ, boleh. tapi kene keluar sebelum pukul 9. sebab pakgad akan round dalam pukul 9.


aku: ooooooo.... (buat-buat baru tau)


############


pada hari tersebut:-


aku: kite parking sini je la.

rai: boleh ke ni (+/- camni la ayat die. lupe nak record)

aku: kite fax surat ni kejap je kan.. lagi pun ni kan lunch hour.

rai & tikah: ok..
--------
tiba2...

aku: ala.. kereta kene block. argh...!!
rai & tikah: alamak, camne ni.
aku: relax wei, relax. (tapi dalam hati, rase nak je calarkan kereta tersebut)
tikah: takpe2, kite tunggu habis office hour

pastu, kitorang gi la aikol dulu sebab ade class time tu.

offence no 50: parking at reserve parking
mana aci main reserve2. ni dah kira discrimination antara student dan golongan 'besar-besar'. dah la die block kereta aku, pastu siap panggil security lagi suruh saman aku. tau la kereta aku tak besar macam kereta die.. ini merupakan suatu penindasan dan penzaliman. aku tak puas hati sekali lagi.
huwa~ aku dizalimi..

tadi:-


pakcik security: ........ (no comment)

****************************

hm, camtu la ceritanya. bile buat rayuan tadi, pakcik tu kire rm20 + rm30 = rm50.
MELAYANG~


[macam ni la lebih kurang kereta aku]

Wednesday, April 1, 2009

R.I.S.I.K.O

Aku baru terdengar kat radio HOTfm tadi. Dr. Izi cerita pasal RISIKO

"hidup kite ni penuh dengan risiko.
kalau kita bawak kereta, risikonya melanggar orang. kalau tak melanggar pun, kita dilanggar.
kalau kita berjalan, risikonya tersepak batu dan terjatuh.
kalau kita bercakap, risikonya kita akan menyakitkan hati orang.
kalau kita bercinta, risikonya bergaduh dan putus cinta.
kalau kita belajar di universiti, risikonya gagal dalam pelajaran."

*yang bawah ni, aku reka2 sendiri:

kalau kita tak makan, risikonya lapar & sakit perut.
kalau kita makan, risikonya makanan tak sedap --> tak habis makan --> membazir.

kalau kita tak tido, risikonya ngantuk dan penat.
kalau kita tido, risikonya melantak tido --> pastu tak stadi --> tak habis cover utk final exam.

kalau kita balik rumah, risikonya kene basuh pinggan, kemas rumah dan sebagainya
kalau kita tak balik rumah, risikonya rindu, sedih, nangis2 nak balik

kalau kita tak bawak kereta, risikonya penat nak balik mahallah time tengah2 hari (padahal dekat je) whee~
kalau kita bawak kereta, risikonya kereta kotor --> malas nak basuh

kalau kita ada handphone, risikonya kene beli topup --> bila dah habis duit, mintak kat mak. huhu~
kalau tak ada handphone, risikonya susa nak bagitau kat rai yang aku malas nak gi kelas consti. whee~

kalau kita tak bersembang dalam kelas, risikonya ngantuk + bosan
kalau kita bersembang dalam kelas, risikonya selalu miss ape yang KA cakap --> zero dalam kepala otak --> bila dah dekat exam, sebuk suruh izzah lecture balik.

kalau kita dapat wireless kat bilik, risikonya malas nak ngadap buku dah --> selagi esok tak exam..
kalau kita tak dapat wireless kat bilik, risikonya susa nak update avira antivirus --> tak boleh nak bukak blog hari2.

"jangan jadi dayus! kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai. renung-renungkan dan selamat beramal.." -Dr Izi

Tuesday, March 31, 2009

peristiwa S.U.B.U.H

[i just got this message and i wud like to share this story...]


A man woke up early in order to pray the fajr prayer in the masjid. He got dressed, made his ablution and was on his way to the masjid. On his way to the masjid, the man fell and his clothes got dirty. He got up, brushed himself off and headed home. At home, he changed his clothes, made his ablution and was again, on his way to the masjid.

On his way to the masjid, he fell again and at the same spot! He again, got up, brushed himself
off and headed home. At home, he once again changed his clothes, made his ablution and was on his way to the masjid.

On his way to the masjid, he met a man holding a lamp. He asked the man of his identity and the man replied I saw you fall twice on your way to the masjid, so I brought a lamp so I
can light your way. The first man thanked him profusively and the two were on their way to the masjid.

Once at the masjid, the first man asked the man with the lamp to come in and pray Fajr with him. The second man refused. The first man asked him a couple more times and again, the answer was the same. The first man asked him why he did not wish to come in and pray. The man replied, I am Satan. The man was shocked at this reply.

Satan went on to explain, I saw you on your way to the masjid and it was I who made you fall.
When you went home, cleaned yourself and went back on your way to the masjid, Allah forgave all of your sins. I made you fall a second time, and even that did not encourage you to stay home but rather, you went back on your way to the masjid. Because of that, Allah forgave all the sins of the people of your household .

I was AFRAID if I made you fall one more time, then Allah will forgive the sins of the people of your village, so I made sure that you reached the masjid safely.

So DO NOT let Satan benefit from his actions. DO NOT put off a good that you intended to do as you never know how much reward you might receive from the hardships you encounter while trying to achieve that good. If forwarding this message will bother you, or take too much time from you, then don't do it, but you will not get the reward of it, which is great.