Sunday, March 2, 2008

DAURAH TERAKHIR SEM 2





setelah sekian lama xbukak blog, sekarang aku menjelmakan diri. tadaaaa...!!

semalam aku g daurah. sekali dgn salwa n kak aishah. kak aishah la tukang tunjuk jalan.
pertama kali g daurah bawak kete...mcm2 la aku bwk. siap bwk bantal lg. hehe..
xsure la aku nak bgn qiam ke, atau semata2 nak tido kat surau ansar. tapi ape2 pun, depends on niat la kan....
kalau niat nak qiam, bwk tilam ke, katil ke, tetap bgn qiam jgk...kan2?? omputih kate, qiam is qiam.. hehe.. sape setuju, angkat tgn!!

mase nak g tu, mule2 mcm malas. yela, baik dok bilik, bace buku... walau xtau setakat mane kebenaran nak bace buku tu. haha...
tapi, aku kuatkan semangt gak la nak g tu. sbb kak aishah dah ajak.
lagipun, ni daurah terakhir sem ni.
sem dpn, daurah seperti biase la....

sampai sane, dalam pkl3. ade akhwat2 yang tgh ajar budak2 fardhu ain.
aku xjoin la.... takut ade budak2 yang kene cubit dgn aku.
biasela... aku ni geram sikit dgn budak2. kang xpasal2, aku kene saman dgn mak bapak dorang. nayo den....

surau agak bersepah sikit sebab tgh dalam proses buat bilik air baru.
so, aku n salwa bertungkus lumus menyapu n mengemop lantai...
peluh2 gak la. hehe... berkhidmat untuk ansar tercinter.... isk2, riak pulak. tapi ape2 pun, mcm aku ckp awal2 td la. depends on niat.
walau aku tulis mcm riak, tp hati ini tulus murni keikhlasan. haha...
buleh ke camni?? ah... bantai la.

then, ptg tu lepas solat asar b'jemaah, kitorang ade sesi ta'aruf. mcm biasela, sume akhwat kene m'perkenalkan diri...
ramai gak la yang datang. ade dr uia kuantan, gombak, cenfos pj n nilai, ade dr poli sabak, ump, byak lagi la...
meriah betul... dapat gak kenal2 akhwat dr univ lain. kire xdela asik tgk muke2 budak gombak jer....hehe..
sembang2 dgn bdk2 econs, cerita pasal economy indon n m'sia.
matawang indon sgt merosot sebab indon pernah pinjam duit kat bank dunia.
so, interest sgt2 tinggi. contract pinjam, 10 tahun, tapi kene bayar dalam tempoh 50 tahun.
isk2... dasat gile. tapi m'sia hampir2 buat camtu jgk. tapi mahathir xjd buat.
kalau x, nasib kite same la dgn indon sekarang.
indon menggadaikan satu pulau sumatera kpd amerika.
so, segala hasil bumi kat indon, suma kene salurkan kat amerika.
kire dorang ni mcm mengemis d negara sendiri.. camtu la.
oleh kerane economic is not my profession, so ade dok diam2 dgr je la dorang ckp...

pastu, kitorang b'siap2 n minum ptg. makan pisang goreng jgk. sedapppp.... teringat pisang goreng mak aku kat rumah. huhu...
sambil makan, sambil sembang. sembang, sembang dan sembang...
dulu, kini dan selamanya asik bersembang....
hidup sembang untuk negara...!!!!!
haha....semangat jer... agak poyo di sini.
jangan lupe undi saye. peace..!

time magrib, kitorang terus la sembahyang jemaah..
pastu, ade tazkirah dari ustaz kesayangan kitorang, ustaz imran
tajuk risalah malaikat.
ustaz kate, malaikat ni ade sayap. ade 2, 3 ade yang 6000 sayap.
malaikat jibril la yang ad sayap paling banyak.
kenapa sayap malaikat ade yang sikit, ade yang banyak?
sebab....nak membezakan pangkat n sesuai dgn keja malaikat...
contohnya, jibril kene ade ade banyak sayap. sebab, bila Allah suruh jibril sampaikan wahyu, wahyu tu cepat sampai kpd si penerima...
ha...camtu la.
byk lagi la.... tapi ustaz xsempat nak hbskan tazkirah sebab dah msuk azan isyak...

lepas sembayang isyak, ade sesi pelancaran t-shirt daurah n cd mukhayyam.
best gile dorang buat slide multimedia. gempaq gak la..
pastu, kitorang sume berbincang pasal persembahan utk esk hari...
banyak idea yang dicurahkan...
melimpah2 ke ladang gandum dan.. wow! jadi lah coco crunch...(ini adalh iklan semata2)
mule la melantik sape2 yang ofer diri nak belakon....
aku xnak pn sebab aku malu. hehe... aku kan mmg terkenal dgn sifat pemalu dan rendah dirinye. haha... poyo sekali lagi.

lepas bincang2 tu, kitorang bukak halaqah bace quran surah al-mulk.
pastu, kitorang ta'aruf lagi... sebab ade yang datang lewat.
lepas penat bersembang, kitorang g tido...
ade yang tido lewat, ade yang tido awal...
tp aku rase nyamuk byk la mlm td. hehe... xblh nak tido
pkl 1 lebih, baru la aku bejaya tido dgn jayanyer.... yahuuuu...

bgn qiam pkl 4... ngantk gile.
tapi aku thn je mate yang amat tersangat ngantk ni.
aku nak mgadap Allah, kene la tahan sikit.
bkn selalu buat qiam. hehe.... kantoi!
aku trus g gsk gigi n cuci muke. wuduk n trus solat jemaah. buat solat tahajud 6rakaat, n witir 3 rakaat.
tapi... time tgh baru nak dapat feeling tu, sekali ade alarm bunyi da...
kacau btol. brother siap tgur lagi suro off hp. isk2....
hbs solat, kitorang ngaji. pastu trus solat subuh.

ha...lps solat subuh n baca ma'thurat, kitorang ade persembahan dr setiap univ.
gempak la... pandai gak dorang belakon.
tapi, ni adelah 1 persembahan yang aku mcm xpenah tgk sebelum ni.
kalau sebelum ni, tiap kali ade lakonan, msti crt lawak la, serius la...
tapi kali ni, dorang buat cerita sedih. cerita benar dalam kahidupan kite.
aku ni yang susah nak nangis pn menangis tau.. huhu.. sok, sok..
mmg menyayat hati. huhu... sedih sgt2.
kebanyakan lakonan pasal anggota usrah yang futur, pasal sahabat...
majlis perpisahan ni sgt buat aku terharu tau... haru biru aku jadinye
mmg best... walaupun aku baru g sane 2 kali. hehe..

lepas hbs persembahan, kitorang sarapan nasi gorang.
pastu ade daurah dgn ustaz alwi dari indon.
tajuknye, pasal zionis. mcm2 input yang aku dpt. tapi, aku dengar separuh jalan je.
sbb aku tertido. ngantuk... haha...
plz don't try this at home!!

pastu, daurah tamat pukul12 tghari...
kitorang sume berangkat balik. kak aishah xikut balik sbb ade hal lain kot.
so, aku bwk la kak mazni balik sekali. memandangkan die tau jalan n sama mahalah dgn aku...
daurah kali ni best sgt2... insyaAllah sem dpn aku nak g lagi...
sape2 yang nak join, boleh la g sane. kat surau ansar kat keramat. naik lrt sampai ke damai, pastu, jalan je g surau..
kan senang.. hehe...
selamat mencuba...!

DAURAH TERAKHIR SEM 2

3:02 PM




setelah sekian lama xbukak blog, sekarang aku menjelmakan diri. tadaaaa...!!

semalam aku g daurah. sekali dgn salwa n kak aishah. kak aishah la tukang tunjuk jalan.
pertama kali g daurah bawak kete...mcm2 la aku bwk. siap bwk bantal lg. hehe..
xsure la aku nak bgn qiam ke, atau semata2 nak tido kat surau ansar. tapi ape2 pun, depends on niat la kan....
kalau niat nak qiam, bwk tilam ke, katil ke, tetap bgn qiam jgk...kan2?? omputih kate, qiam is qiam.. hehe.. sape setuju, angkat tgn!!

mase nak g tu, mule2 mcm malas. yela, baik dok bilik, bace buku... walau xtau setakat mane kebenaran nak bace buku tu. haha...
tapi, aku kuatkan semangt gak la nak g tu. sbb kak aishah dah ajak.
lagipun, ni daurah terakhir sem ni.
sem dpn, daurah seperti biase la....

sampai sane, dalam pkl3. ade akhwat2 yang tgh ajar budak2 fardhu ain.
aku xjoin la.... takut ade budak2 yang kene cubit dgn aku.
biasela... aku ni geram sikit dgn budak2. kang xpasal2, aku kene saman dgn mak bapak dorang. nayo den....

surau agak bersepah sikit sebab tgh dalam proses buat bilik air baru.
so, aku n salwa bertungkus lumus menyapu n mengemop lantai...
peluh2 gak la. hehe... berkhidmat untuk ansar tercinter.... isk2, riak pulak. tapi ape2 pun, mcm aku ckp awal2 td la. depends on niat.
walau aku tulis mcm riak, tp hati ini tulus murni keikhlasan. haha...
buleh ke camni?? ah... bantai la.

then, ptg tu lepas solat asar b'jemaah, kitorang ade sesi ta'aruf. mcm biasela, sume akhwat kene m'perkenalkan diri...
ramai gak la yang datang. ade dr uia kuantan, gombak, cenfos pj n nilai, ade dr poli sabak, ump, byak lagi la...
meriah betul... dapat gak kenal2 akhwat dr univ lain. kire xdela asik tgk muke2 budak gombak jer....hehe..
sembang2 dgn bdk2 econs, cerita pasal economy indon n m'sia.
matawang indon sgt merosot sebab indon pernah pinjam duit kat bank dunia.
so, interest sgt2 tinggi. contract pinjam, 10 tahun, tapi kene bayar dalam tempoh 50 tahun.
isk2... dasat gile. tapi m'sia hampir2 buat camtu jgk. tapi mahathir xjd buat.
kalau x, nasib kite same la dgn indon sekarang.
indon menggadaikan satu pulau sumatera kpd amerika.
so, segala hasil bumi kat indon, suma kene salurkan kat amerika.
kire dorang ni mcm mengemis d negara sendiri.. camtu la.
oleh kerane economic is not my profession, so ade dok diam2 dgr je la dorang ckp...

pastu, kitorang b'siap2 n minum ptg. makan pisang goreng jgk. sedapppp.... teringat pisang goreng mak aku kat rumah. huhu...
sambil makan, sambil sembang. sembang, sembang dan sembang...
dulu, kini dan selamanya asik bersembang....
hidup sembang untuk negara...!!!!!
haha....semangat jer... agak poyo di sini.
jangan lupe undi saye. peace..!

time magrib, kitorang terus la sembahyang jemaah..
pastu, ade tazkirah dari ustaz kesayangan kitorang, ustaz imran
tajuk risalah malaikat.
ustaz kate, malaikat ni ade sayap. ade 2, 3 ade yang 6000 sayap.
malaikat jibril la yang ad sayap paling banyak.
kenapa sayap malaikat ade yang sikit, ade yang banyak?
sebab....nak membezakan pangkat n sesuai dgn keja malaikat...
contohnya, jibril kene ade ade banyak sayap. sebab, bila Allah suruh jibril sampaikan wahyu, wahyu tu cepat sampai kpd si penerima...
ha...camtu la.
byk lagi la.... tapi ustaz xsempat nak hbskan tazkirah sebab dah msuk azan isyak...

lepas sembayang isyak, ade sesi pelancaran t-shirt daurah n cd mukhayyam.
best gile dorang buat slide multimedia. gempaq gak la..
pastu, kitorang sume berbincang pasal persembahan utk esk hari...
banyak idea yang dicurahkan...
melimpah2 ke ladang gandum dan.. wow! jadi lah coco crunch...(ini adalh iklan semata2)
mule la melantik sape2 yang ofer diri nak belakon....
aku xnak pn sebab aku malu. hehe... aku kan mmg terkenal dgn sifat pemalu dan rendah dirinye. haha... poyo sekali lagi.

lepas bincang2 tu, kitorang bukak halaqah bace quran surah al-mulk.
pastu, kitorang ta'aruf lagi... sebab ade yang datang lewat.
lepas penat bersembang, kitorang g tido...
ade yang tido lewat, ade yang tido awal...
tp aku rase nyamuk byk la mlm td. hehe... xblh nak tido
pkl 1 lebih, baru la aku bejaya tido dgn jayanyer.... yahuuuu...

bgn qiam pkl 4... ngantk gile.
tapi aku thn je mate yang amat tersangat ngantk ni.
aku nak mgadap Allah, kene la tahan sikit.
bkn selalu buat qiam. hehe.... kantoi!
aku trus g gsk gigi n cuci muke. wuduk n trus solat jemaah. buat solat tahajud 6rakaat, n witir 3 rakaat.
tapi... time tgh baru nak dapat feeling tu, sekali ade alarm bunyi da...
kacau btol. brother siap tgur lagi suro off hp. isk2....
hbs solat, kitorang ngaji. pastu trus solat subuh.

ha...lps solat subuh n baca ma'thurat, kitorang ade persembahan dr setiap univ.
gempak la... pandai gak dorang belakon.
tapi, ni adelah 1 persembahan yang aku mcm xpenah tgk sebelum ni.
kalau sebelum ni, tiap kali ade lakonan, msti crt lawak la, serius la...
tapi kali ni, dorang buat cerita sedih. cerita benar dalam kahidupan kite.
aku ni yang susah nak nangis pn menangis tau.. huhu.. sok, sok..
mmg menyayat hati. huhu... sedih sgt2.
kebanyakan lakonan pasal anggota usrah yang futur, pasal sahabat...
majlis perpisahan ni sgt buat aku terharu tau... haru biru aku jadinye
mmg best... walaupun aku baru g sane 2 kali. hehe..

lepas hbs persembahan, kitorang sarapan nasi gorang.
pastu ade daurah dgn ustaz alwi dari indon.
tajuknye, pasal zionis. mcm2 input yang aku dpt. tapi, aku dengar separuh jalan je.
sbb aku tertido. ngantuk... haha...
plz don't try this at home!!

pastu, daurah tamat pukul12 tghari...
kitorang sume berangkat balik. kak aishah xikut balik sbb ade hal lain kot.
so, aku bwk la kak mazni balik sekali. memandangkan die tau jalan n sama mahalah dgn aku...
daurah kali ni best sgt2... insyaAllah sem dpn aku nak g lagi...
sape2 yang nak join, boleh la g sane. kat surau ansar kat keramat. naik lrt sampai ke damai, pastu, jalan je g surau..
kan senang.. hehe...
selamat mencuba...!
Read On 0 comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, March 2, 2008

DAURAH TERAKHIR SEM 2





setelah sekian lama xbukak blog, sekarang aku menjelmakan diri. tadaaaa...!!

semalam aku g daurah. sekali dgn salwa n kak aishah. kak aishah la tukang tunjuk jalan.
pertama kali g daurah bawak kete...mcm2 la aku bwk. siap bwk bantal lg. hehe..
xsure la aku nak bgn qiam ke, atau semata2 nak tido kat surau ansar. tapi ape2 pun, depends on niat la kan....
kalau niat nak qiam, bwk tilam ke, katil ke, tetap bgn qiam jgk...kan2?? omputih kate, qiam is qiam.. hehe.. sape setuju, angkat tgn!!

mase nak g tu, mule2 mcm malas. yela, baik dok bilik, bace buku... walau xtau setakat mane kebenaran nak bace buku tu. haha...
tapi, aku kuatkan semangt gak la nak g tu. sbb kak aishah dah ajak.
lagipun, ni daurah terakhir sem ni.
sem dpn, daurah seperti biase la....

sampai sane, dalam pkl3. ade akhwat2 yang tgh ajar budak2 fardhu ain.
aku xjoin la.... takut ade budak2 yang kene cubit dgn aku.
biasela... aku ni geram sikit dgn budak2. kang xpasal2, aku kene saman dgn mak bapak dorang. nayo den....

surau agak bersepah sikit sebab tgh dalam proses buat bilik air baru.
so, aku n salwa bertungkus lumus menyapu n mengemop lantai...
peluh2 gak la. hehe... berkhidmat untuk ansar tercinter.... isk2, riak pulak. tapi ape2 pun, mcm aku ckp awal2 td la. depends on niat.
walau aku tulis mcm riak, tp hati ini tulus murni keikhlasan. haha...
buleh ke camni?? ah... bantai la.

then, ptg tu lepas solat asar b'jemaah, kitorang ade sesi ta'aruf. mcm biasela, sume akhwat kene m'perkenalkan diri...
ramai gak la yang datang. ade dr uia kuantan, gombak, cenfos pj n nilai, ade dr poli sabak, ump, byak lagi la...
meriah betul... dapat gak kenal2 akhwat dr univ lain. kire xdela asik tgk muke2 budak gombak jer....hehe..
sembang2 dgn bdk2 econs, cerita pasal economy indon n m'sia.
matawang indon sgt merosot sebab indon pernah pinjam duit kat bank dunia.
so, interest sgt2 tinggi. contract pinjam, 10 tahun, tapi kene bayar dalam tempoh 50 tahun.
isk2... dasat gile. tapi m'sia hampir2 buat camtu jgk. tapi mahathir xjd buat.
kalau x, nasib kite same la dgn indon sekarang.
indon menggadaikan satu pulau sumatera kpd amerika.
so, segala hasil bumi kat indon, suma kene salurkan kat amerika.
kire dorang ni mcm mengemis d negara sendiri.. camtu la.
oleh kerane economic is not my profession, so ade dok diam2 dgr je la dorang ckp...

pastu, kitorang b'siap2 n minum ptg. makan pisang goreng jgk. sedapppp.... teringat pisang goreng mak aku kat rumah. huhu...
sambil makan, sambil sembang. sembang, sembang dan sembang...
dulu, kini dan selamanya asik bersembang....
hidup sembang untuk negara...!!!!!
haha....semangat jer... agak poyo di sini.
jangan lupe undi saye. peace..!

time magrib, kitorang terus la sembahyang jemaah..
pastu, ade tazkirah dari ustaz kesayangan kitorang, ustaz imran
tajuk risalah malaikat.
ustaz kate, malaikat ni ade sayap. ade 2, 3 ade yang 6000 sayap.
malaikat jibril la yang ad sayap paling banyak.
kenapa sayap malaikat ade yang sikit, ade yang banyak?
sebab....nak membezakan pangkat n sesuai dgn keja malaikat...
contohnya, jibril kene ade ade banyak sayap. sebab, bila Allah suruh jibril sampaikan wahyu, wahyu tu cepat sampai kpd si penerima...
ha...camtu la.
byk lagi la.... tapi ustaz xsempat nak hbskan tazkirah sebab dah msuk azan isyak...

lepas sembayang isyak, ade sesi pelancaran t-shirt daurah n cd mukhayyam.
best gile dorang buat slide multimedia. gempaq gak la..
pastu, kitorang sume berbincang pasal persembahan utk esk hari...
banyak idea yang dicurahkan...
melimpah2 ke ladang gandum dan.. wow! jadi lah coco crunch...(ini adalh iklan semata2)
mule la melantik sape2 yang ofer diri nak belakon....
aku xnak pn sebab aku malu. hehe... aku kan mmg terkenal dgn sifat pemalu dan rendah dirinye. haha... poyo sekali lagi.

lepas bincang2 tu, kitorang bukak halaqah bace quran surah al-mulk.
pastu, kitorang ta'aruf lagi... sebab ade yang datang lewat.
lepas penat bersembang, kitorang g tido...
ade yang tido lewat, ade yang tido awal...
tp aku rase nyamuk byk la mlm td. hehe... xblh nak tido
pkl 1 lebih, baru la aku bejaya tido dgn jayanyer.... yahuuuu...

bgn qiam pkl 4... ngantk gile.
tapi aku thn je mate yang amat tersangat ngantk ni.
aku nak mgadap Allah, kene la tahan sikit.
bkn selalu buat qiam. hehe.... kantoi!
aku trus g gsk gigi n cuci muke. wuduk n trus solat jemaah. buat solat tahajud 6rakaat, n witir 3 rakaat.
tapi... time tgh baru nak dapat feeling tu, sekali ade alarm bunyi da...
kacau btol. brother siap tgur lagi suro off hp. isk2....
hbs solat, kitorang ngaji. pastu trus solat subuh.

ha...lps solat subuh n baca ma'thurat, kitorang ade persembahan dr setiap univ.
gempak la... pandai gak dorang belakon.
tapi, ni adelah 1 persembahan yang aku mcm xpenah tgk sebelum ni.
kalau sebelum ni, tiap kali ade lakonan, msti crt lawak la, serius la...
tapi kali ni, dorang buat cerita sedih. cerita benar dalam kahidupan kite.
aku ni yang susah nak nangis pn menangis tau.. huhu.. sok, sok..
mmg menyayat hati. huhu... sedih sgt2.
kebanyakan lakonan pasal anggota usrah yang futur, pasal sahabat...
majlis perpisahan ni sgt buat aku terharu tau... haru biru aku jadinye
mmg best... walaupun aku baru g sane 2 kali. hehe..

lepas hbs persembahan, kitorang sarapan nasi gorang.
pastu ade daurah dgn ustaz alwi dari indon.
tajuknye, pasal zionis. mcm2 input yang aku dpt. tapi, aku dengar separuh jalan je.
sbb aku tertido. ngantuk... haha...
plz don't try this at home!!

pastu, daurah tamat pukul12 tghari...
kitorang sume berangkat balik. kak aishah xikut balik sbb ade hal lain kot.
so, aku bwk la kak mazni balik sekali. memandangkan die tau jalan n sama mahalah dgn aku...
daurah kali ni best sgt2... insyaAllah sem dpn aku nak g lagi...
sape2 yang nak join, boleh la g sane. kat surau ansar kat keramat. naik lrt sampai ke damai, pastu, jalan je g surau..
kan senang.. hehe...
selamat mencuba...!