Sunday, April 19, 2009

.:::: N.E.W TEMPLATE ::::.

assalamualaikum...

akhirnya, aku tukar jugak template aku ni. yehee~

amacam? cun tak?

kalau korang tak suke, aku tukar laen la nanti. huhu..

lepas je habis exam, macam takde bende plak nak buat.

tapi sebenarnye banyak je. he~

dah siap2 kemas barang.

kerete aku dah macam ape je. aku rase, nanti orang mesti dah tak nampak aku drive. huhu..

penuh gile. semua celah aku letak barang.

sebelum balik, sempat lagi nak update blog. muahahaha...

tadi mase dok kalut2 nak angkut2 barang,

aku terjumpe sesuatu yang aku belum penah nampak lagi sepanjang aku hidup.

lalu aku pun tanpa ragu-ragu dan malu-malu, aku ambik la camera kesayangan aku pastu, aku menjadikan 'sesuatu' tersebut ala2 model. haha...



ha.. ni la mende tu



isk.. kompius aku dengan die ni



nak kate belalang, macam bukan



nak kata ladybird, lagi la bukan



apatah lagi siput babi.. memang tak la..

Monday, April 6, 2009

AKU KENA .: T.A.G :.

pada suatu ketika:














Ana, malu jugak nak cakap yang
kite pun tatau ape mende tag ni. he~
tapi macam best je buat. layan je la ek..

Adakah anda rasa anda HOT ??


The definition of “HOT” in ‘Oxford Dictionary Thesaurus & Wordpower Guide’ at page 297:


1. At or having a high temperature

Hm.. tak kot sebab tgh hujan sekarang ni. Huhu.. nyaman sekali. Rasa macam dalam bulan Ramadhan. Heh..


2. Producing a burning sensation when tasted

Oh, tidak. Masa lunch tadi makan ikan masak sambal merah. Merah je lebih. Tapi tak hot langsung. Huhu.. keccewa dengan makcik café.


3. Popular

Heh.. yang ni, aku tak berapa nak pasti. Jika anda rasa saya hot, jemputla undi saya.. peace!!


.: Siti Masleha CJ interpret “HOT” as: Merasa panas ketika makan makanan yang pedas di kafe kemudian menjadi popular kerana muka menjadi merah kebiru-biruan. :. (Binding precedent)


Upload gambar kegemaran anda






Kenapa anda suka gambar ini?

Gambar ni aku ambik masa on the way nak gi birthday party Ukt Sabrina. Tetiba bila aku pandang kat langit, aku merasa WAAAA…. Subhanallah. Cantiknya bentuk tersebut. Maka, tanpa ragu2, aku keluarkan camera BenQ 8.1pxl kesayanganku yang berwarna hitam, lalu aku ‘CLICK!’.


Bila kali terakhir makan pizza?


3 bulan lepas. Terpaksa belanja Ilman makan pizza kat Rawang sebab dah janji nak bagi birthday present. Die sangat gembira. Tapi yang tak bestnye, kene belanja mama die sekali. Huhu.. takpe2, aku tabah.


Lagu terakhir anda dengar


Yuna – sebenarnya cinta (futur. huhu..)


Apa yang sedang anda buat selain dari buat tag ni?


Tengah memikirkan sesuatu. Sesuatu yang berada di luar tahap pemikiran. Pemikiran yang extraordinary: macam mana nak jadikan diri seorang yang pandai tanpa membaca BUKU!


Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?


Siti: family dan kawan perempuan akan panggil aku dengan nama ni. Ala-ala glemer gitu. Haha..


Mas: kawan-kawan lelaki zaman sekolah dulu panggil dengan nama ni. Kalau ade yang panggil siti, aku akan merasa geli. Eee….


Leha: oh.. sangat2 jarang berlaku. Walaupun aku suka nama ni.


Masleha: my formal & ‘skema’ name. selalu cikgu & lecturer panggil nama ni.


.: anyway, aku takesah pun nak panggil nama ape2. Asalkan, aku sedar yang korang sedang memanggil aku. Ngee~


Tag lagi lima orang:ini lima orang yang wajib buat tagged ini.


Hah! Ni yang best ni. Yey.. aku akan menterkezutkan mereka dengan kehadiran tag ini. Jaga2 cek salmah..


Calon-calonnya ialah..:


1. Kawan aku yang paling sengal di dunia. Aku selalu tak puas hati bila die telah mencapai tahap Deen’s List setiap semester. Memperkenalkan.. RAIHANA MAIMUNAH!


2. Budak junior yang memang junior pun. Selalu buat bising kat Lawsoc. SAFRA, jangan nak buat bising lagi. Sila jalankan tanggungjawab buat tag ini!


3. Exco Dakwah & Tarbiyyah Lawsoc: IZYAN HAZWANI. Heh.. Yan, aku tanak jadi FC lagi sampai bila2. Jeng2..


4. ‘IZZAH, kalau ko butul2 kawan aku, ko kene buat jugak tag ni. Kalau tak, jangan ditanya ke mana aku pergi. Uhuk..


5. Kau jangan ingat aku akan melupakan kau wahai RAIHAN.. u r not the general exeption. Haha..

Thursday, April 2, 2009

AKU S.AK.I.T

Semalam aku baru dapat tau yang aku sedang menghidap sejenis penyakit yang sangat kronik.

Sebelum-sebelum ni, aku macam dah dapat detect aku sakit. Tapi aku sangat tak sangka yang penyakit ni semakin serius.

Doctor kata, penyakit ni tak ada ubat kat mana2 hospital. Even hospital kat luar Negara. Penyakit ni akan sembuh kalau metabolism aku tinggi.

Aku sangat risau. Apakah yang akan terjadi kepada diriku nanti. Adakah aku sudah bersedia menghadapi sebarang kemungkinan.

Ya Allah.. ampuni segala dosa aku. Berilah aku kekuatan untuk menangani penyakit aku ini. Aku mohon Ya Allah..

Kepada yang berkenaan, aku ingin sekali memohon ampun dan maaf kalau aku ada melakukan kesilapan ataupun sengaja menyakiti hati korang.. aku sangat minta ampun… doakan semoga aku cepat sembuh..

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang penyakit aku, bukak link kat bawah.. aku minta maaf sekali lagi..

http://zezarenglish.files.wordpress.com/2009/02/lazyness-cat.jpg

lalala~

huh. baru je lepas bayar saman.

memang hobi aku kene saman. sian aku.. huhu~

dalam masa sebulan, aku kene saman sebanyak DUA kali. aku stress sekali lagi:
DUA KALI.

sapakah yang bersalah dalam hal ini. akukah atau pakgadkah.

###########

pada hari tersebut:-


aku: selamber badak r aku nak paking kat sini. esok sebelum kelas pukul 9, aku keluar la.
(tapi aku terlupa kelas pukul 9 cancel. bila nak keluar pukul 10, dah ada surat saman. selamat tak kene clamp!)

offence no 47: parking kat petak kuning.
kenapa perlu ada petak kuning kat situ? aku tak puas hati. tempat parking sumayyah dah la kecit. semakin hari, semakin ramai yang bawak kereta. dah la kereta besar2. tempat parking pun dah tak muat.


tadi:-


pakcik security: mak bapak sayang anak, tu sebab makin ramai bawak kereta..lainkali, kalau nak parking kat situ, boleh. tapi kene keluar sebelum pukul 9. sebab pakgad akan round dalam pukul 9.


aku: ooooooo.... (buat-buat baru tau)


############


pada hari tersebut:-


aku: kite parking sini je la.

rai: boleh ke ni (+/- camni la ayat die. lupe nak record)

aku: kite fax surat ni kejap je kan.. lagi pun ni kan lunch hour.

rai & tikah: ok..
--------
tiba2...

aku: ala.. kereta kene block. argh...!!
rai & tikah: alamak, camne ni.
aku: relax wei, relax. (tapi dalam hati, rase nak je calarkan kereta tersebut)
tikah: takpe2, kite tunggu habis office hour

pastu, kitorang gi la aikol dulu sebab ade class time tu.

offence no 50: parking at reserve parking
mana aci main reserve2. ni dah kira discrimination antara student dan golongan 'besar-besar'. dah la die block kereta aku, pastu siap panggil security lagi suruh saman aku. tau la kereta aku tak besar macam kereta die.. ini merupakan suatu penindasan dan penzaliman. aku tak puas hati sekali lagi.
huwa~ aku dizalimi..

tadi:-


pakcik security: ........ (no comment)

****************************

hm, camtu la ceritanya. bile buat rayuan tadi, pakcik tu kire rm20 + rm30 = rm50.
MELAYANG~


[macam ni la lebih kurang kereta aku]

Wednesday, April 1, 2009

R.I.S.I.K.O

Aku baru terdengar kat radio HOTfm tadi. Dr. Izi cerita pasal RISIKO

"hidup kite ni penuh dengan risiko.
kalau kita bawak kereta, risikonya melanggar orang. kalau tak melanggar pun, kita dilanggar.
kalau kita berjalan, risikonya tersepak batu dan terjatuh.
kalau kita bercakap, risikonya kita akan menyakitkan hati orang.
kalau kita bercinta, risikonya bergaduh dan putus cinta.
kalau kita belajar di universiti, risikonya gagal dalam pelajaran."

*yang bawah ni, aku reka2 sendiri:

kalau kita tak makan, risikonya lapar & sakit perut.
kalau kita makan, risikonya makanan tak sedap --> tak habis makan --> membazir.

kalau kita tak tido, risikonya ngantuk dan penat.
kalau kita tido, risikonya melantak tido --> pastu tak stadi --> tak habis cover utk final exam.

kalau kita balik rumah, risikonya kene basuh pinggan, kemas rumah dan sebagainya
kalau kita tak balik rumah, risikonya rindu, sedih, nangis2 nak balik

kalau kita tak bawak kereta, risikonya penat nak balik mahallah time tengah2 hari (padahal dekat je) whee~
kalau kita bawak kereta, risikonya kereta kotor --> malas nak basuh

kalau kita ada handphone, risikonya kene beli topup --> bila dah habis duit, mintak kat mak. huhu~
kalau tak ada handphone, risikonya susa nak bagitau kat rai yang aku malas nak gi kelas consti. whee~

kalau kita tak bersembang dalam kelas, risikonya ngantuk + bosan
kalau kita bersembang dalam kelas, risikonya selalu miss ape yang KA cakap --> zero dalam kepala otak --> bila dah dekat exam, sebuk suruh izzah lecture balik.

kalau kita dapat wireless kat bilik, risikonya malas nak ngadap buku dah --> selagi esok tak exam..
kalau kita tak dapat wireless kat bilik, risikonya susa nak update avira antivirus --> tak boleh nak bukak blog hari2.

"jangan jadi dayus! kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai. renung-renungkan dan selamat beramal.." -Dr Izi

.:::: N.E.W TEMPLATE ::::.

5:15 PM
assalamualaikum...

akhirnya, aku tukar jugak template aku ni. yehee~

amacam? cun tak?

kalau korang tak suke, aku tukar laen la nanti. huhu..

lepas je habis exam, macam takde bende plak nak buat.

tapi sebenarnye banyak je. he~

dah siap2 kemas barang.

kerete aku dah macam ape je. aku rase, nanti orang mesti dah tak nampak aku drive. huhu..

penuh gile. semua celah aku letak barang.

sebelum balik, sempat lagi nak update blog. muahahaha...

tadi mase dok kalut2 nak angkut2 barang,

aku terjumpe sesuatu yang aku belum penah nampak lagi sepanjang aku hidup.

lalu aku pun tanpa ragu-ragu dan malu-malu, aku ambik la camera kesayangan aku pastu, aku menjadikan 'sesuatu' tersebut ala2 model. haha...



ha.. ni la mende tu



isk.. kompius aku dengan die ni



nak kate belalang, macam bukan



nak kata ladybird, lagi la bukan



apatah lagi siput babi.. memang tak la..
Read On 2 comments

AKU KENA .: T.A.G :.

1:25 PM
pada suatu ketika:














Ana, malu jugak nak cakap yang
kite pun tatau ape mende tag ni. he~
tapi macam best je buat. layan je la ek..

Adakah anda rasa anda HOT ??


The definition of “HOT” in ‘Oxford Dictionary Thesaurus & Wordpower Guide’ at page 297:


1. At or having a high temperature

Hm.. tak kot sebab tgh hujan sekarang ni. Huhu.. nyaman sekali. Rasa macam dalam bulan Ramadhan. Heh..


2. Producing a burning sensation when tasted

Oh, tidak. Masa lunch tadi makan ikan masak sambal merah. Merah je lebih. Tapi tak hot langsung. Huhu.. keccewa dengan makcik café.


3. Popular

Heh.. yang ni, aku tak berapa nak pasti. Jika anda rasa saya hot, jemputla undi saya.. peace!!


.: Siti Masleha CJ interpret “HOT” as: Merasa panas ketika makan makanan yang pedas di kafe kemudian menjadi popular kerana muka menjadi merah kebiru-biruan. :. (Binding precedent)


Upload gambar kegemaran anda






Kenapa anda suka gambar ini?

Gambar ni aku ambik masa on the way nak gi birthday party Ukt Sabrina. Tetiba bila aku pandang kat langit, aku merasa WAAAA…. Subhanallah. Cantiknya bentuk tersebut. Maka, tanpa ragu2, aku keluarkan camera BenQ 8.1pxl kesayanganku yang berwarna hitam, lalu aku ‘CLICK!’.


Bila kali terakhir makan pizza?


3 bulan lepas. Terpaksa belanja Ilman makan pizza kat Rawang sebab dah janji nak bagi birthday present. Die sangat gembira. Tapi yang tak bestnye, kene belanja mama die sekali. Huhu.. takpe2, aku tabah.


Lagu terakhir anda dengar


Yuna – sebenarnya cinta (futur. huhu..)


Apa yang sedang anda buat selain dari buat tag ni?


Tengah memikirkan sesuatu. Sesuatu yang berada di luar tahap pemikiran. Pemikiran yang extraordinary: macam mana nak jadikan diri seorang yang pandai tanpa membaca BUKU!


Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?


Siti: family dan kawan perempuan akan panggil aku dengan nama ni. Ala-ala glemer gitu. Haha..


Mas: kawan-kawan lelaki zaman sekolah dulu panggil dengan nama ni. Kalau ade yang panggil siti, aku akan merasa geli. Eee….


Leha: oh.. sangat2 jarang berlaku. Walaupun aku suka nama ni.


Masleha: my formal & ‘skema’ name. selalu cikgu & lecturer panggil nama ni.


.: anyway, aku takesah pun nak panggil nama ape2. Asalkan, aku sedar yang korang sedang memanggil aku. Ngee~


Tag lagi lima orang:ini lima orang yang wajib buat tagged ini.


Hah! Ni yang best ni. Yey.. aku akan menterkezutkan mereka dengan kehadiran tag ini. Jaga2 cek salmah..


Calon-calonnya ialah..:


1. Kawan aku yang paling sengal di dunia. Aku selalu tak puas hati bila die telah mencapai tahap Deen’s List setiap semester. Memperkenalkan.. RAIHANA MAIMUNAH!


2. Budak junior yang memang junior pun. Selalu buat bising kat Lawsoc. SAFRA, jangan nak buat bising lagi. Sila jalankan tanggungjawab buat tag ini!


3. Exco Dakwah & Tarbiyyah Lawsoc: IZYAN HAZWANI. Heh.. Yan, aku tanak jadi FC lagi sampai bila2. Jeng2..


4. ‘IZZAH, kalau ko butul2 kawan aku, ko kene buat jugak tag ni. Kalau tak, jangan ditanya ke mana aku pergi. Uhuk..


5. Kau jangan ingat aku akan melupakan kau wahai RAIHAN.. u r not the general exeption. Haha..
Read On 0 comments

AKU S.AK.I.T

9:18 PM
Semalam aku baru dapat tau yang aku sedang menghidap sejenis penyakit yang sangat kronik.

Sebelum-sebelum ni, aku macam dah dapat detect aku sakit. Tapi aku sangat tak sangka yang penyakit ni semakin serius.

Doctor kata, penyakit ni tak ada ubat kat mana2 hospital. Even hospital kat luar Negara. Penyakit ni akan sembuh kalau metabolism aku tinggi.

Aku sangat risau. Apakah yang akan terjadi kepada diriku nanti. Adakah aku sudah bersedia menghadapi sebarang kemungkinan.

Ya Allah.. ampuni segala dosa aku. Berilah aku kekuatan untuk menangani penyakit aku ini. Aku mohon Ya Allah..

Kepada yang berkenaan, aku ingin sekali memohon ampun dan maaf kalau aku ada melakukan kesilapan ataupun sengaja menyakiti hati korang.. aku sangat minta ampun… doakan semoga aku cepat sembuh..

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang penyakit aku, bukak link kat bawah.. aku minta maaf sekali lagi..

http://zezarenglish.files.wordpress.com/2009/02/lazyness-cat.jpg

Read On 0 comments

lalala~

5:07 PM
huh. baru je lepas bayar saman.

memang hobi aku kene saman. sian aku.. huhu~

dalam masa sebulan, aku kene saman sebanyak DUA kali. aku stress sekali lagi:
DUA KALI.

sapakah yang bersalah dalam hal ini. akukah atau pakgadkah.

###########

pada hari tersebut:-


aku: selamber badak r aku nak paking kat sini. esok sebelum kelas pukul 9, aku keluar la.
(tapi aku terlupa kelas pukul 9 cancel. bila nak keluar pukul 10, dah ada surat saman. selamat tak kene clamp!)

offence no 47: parking kat petak kuning.
kenapa perlu ada petak kuning kat situ? aku tak puas hati. tempat parking sumayyah dah la kecit. semakin hari, semakin ramai yang bawak kereta. dah la kereta besar2. tempat parking pun dah tak muat.


tadi:-


pakcik security: mak bapak sayang anak, tu sebab makin ramai bawak kereta..lainkali, kalau nak parking kat situ, boleh. tapi kene keluar sebelum pukul 9. sebab pakgad akan round dalam pukul 9.


aku: ooooooo.... (buat-buat baru tau)


############


pada hari tersebut:-


aku: kite parking sini je la.

rai: boleh ke ni (+/- camni la ayat die. lupe nak record)

aku: kite fax surat ni kejap je kan.. lagi pun ni kan lunch hour.

rai & tikah: ok..
--------
tiba2...

aku: ala.. kereta kene block. argh...!!
rai & tikah: alamak, camne ni.
aku: relax wei, relax. (tapi dalam hati, rase nak je calarkan kereta tersebut)
tikah: takpe2, kite tunggu habis office hour

pastu, kitorang gi la aikol dulu sebab ade class time tu.

offence no 50: parking at reserve parking
mana aci main reserve2. ni dah kira discrimination antara student dan golongan 'besar-besar'. dah la die block kereta aku, pastu siap panggil security lagi suruh saman aku. tau la kereta aku tak besar macam kereta die.. ini merupakan suatu penindasan dan penzaliman. aku tak puas hati sekali lagi.
huwa~ aku dizalimi..

tadi:-


pakcik security: ........ (no comment)

****************************

hm, camtu la ceritanya. bile buat rayuan tadi, pakcik tu kire rm20 + rm30 = rm50.
MELAYANG~


[macam ni la lebih kurang kereta aku]

Read On 2 comments

R.I.S.I.K.O

7:07 PM
Aku baru terdengar kat radio HOTfm tadi. Dr. Izi cerita pasal RISIKO

"hidup kite ni penuh dengan risiko.
kalau kita bawak kereta, risikonya melanggar orang. kalau tak melanggar pun, kita dilanggar.
kalau kita berjalan, risikonya tersepak batu dan terjatuh.
kalau kita bercakap, risikonya kita akan menyakitkan hati orang.
kalau kita bercinta, risikonya bergaduh dan putus cinta.
kalau kita belajar di universiti, risikonya gagal dalam pelajaran."

*yang bawah ni, aku reka2 sendiri:

kalau kita tak makan, risikonya lapar & sakit perut.
kalau kita makan, risikonya makanan tak sedap --> tak habis makan --> membazir.

kalau kita tak tido, risikonya ngantuk dan penat.
kalau kita tido, risikonya melantak tido --> pastu tak stadi --> tak habis cover utk final exam.

kalau kita balik rumah, risikonya kene basuh pinggan, kemas rumah dan sebagainya
kalau kita tak balik rumah, risikonya rindu, sedih, nangis2 nak balik

kalau kita tak bawak kereta, risikonya penat nak balik mahallah time tengah2 hari (padahal dekat je) whee~
kalau kita bawak kereta, risikonya kereta kotor --> malas nak basuh

kalau kita ada handphone, risikonya kene beli topup --> bila dah habis duit, mintak kat mak. huhu~
kalau tak ada handphone, risikonya susa nak bagitau kat rai yang aku malas nak gi kelas consti. whee~

kalau kita tak bersembang dalam kelas, risikonya ngantuk + bosan
kalau kita bersembang dalam kelas, risikonya selalu miss ape yang KA cakap --> zero dalam kepala otak --> bila dah dekat exam, sebuk suruh izzah lecture balik.

kalau kita dapat wireless kat bilik, risikonya malas nak ngadap buku dah --> selagi esok tak exam..
kalau kita tak dapat wireless kat bilik, risikonya susa nak update avira antivirus --> tak boleh nak bukak blog hari2.

"jangan jadi dayus! kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai. renung-renungkan dan selamat beramal.." -Dr Izi
Read On 0 comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, April 19, 2009

.:::: N.E.W TEMPLATE ::::.

assalamualaikum...

akhirnya, aku tukar jugak template aku ni. yehee~

amacam? cun tak?

kalau korang tak suke, aku tukar laen la nanti. huhu..

lepas je habis exam, macam takde bende plak nak buat.

tapi sebenarnye banyak je. he~

dah siap2 kemas barang.

kerete aku dah macam ape je. aku rase, nanti orang mesti dah tak nampak aku drive. huhu..

penuh gile. semua celah aku letak barang.

sebelum balik, sempat lagi nak update blog. muahahaha...

tadi mase dok kalut2 nak angkut2 barang,

aku terjumpe sesuatu yang aku belum penah nampak lagi sepanjang aku hidup.

lalu aku pun tanpa ragu-ragu dan malu-malu, aku ambik la camera kesayangan aku pastu, aku menjadikan 'sesuatu' tersebut ala2 model. haha...



ha.. ni la mende tu



isk.. kompius aku dengan die ni



nak kate belalang, macam bukan



nak kata ladybird, lagi la bukan



apatah lagi siput babi.. memang tak la..

Monday, April 6, 2009

AKU KENA .: T.A.G :.

pada suatu ketika:














Ana, malu jugak nak cakap yang
kite pun tatau ape mende tag ni. he~
tapi macam best je buat. layan je la ek..

Adakah anda rasa anda HOT ??


The definition of “HOT” in ‘Oxford Dictionary Thesaurus & Wordpower Guide’ at page 297:


1. At or having a high temperature

Hm.. tak kot sebab tgh hujan sekarang ni. Huhu.. nyaman sekali. Rasa macam dalam bulan Ramadhan. Heh..


2. Producing a burning sensation when tasted

Oh, tidak. Masa lunch tadi makan ikan masak sambal merah. Merah je lebih. Tapi tak hot langsung. Huhu.. keccewa dengan makcik café.


3. Popular

Heh.. yang ni, aku tak berapa nak pasti. Jika anda rasa saya hot, jemputla undi saya.. peace!!


.: Siti Masleha CJ interpret “HOT” as: Merasa panas ketika makan makanan yang pedas di kafe kemudian menjadi popular kerana muka menjadi merah kebiru-biruan. :. (Binding precedent)


Upload gambar kegemaran anda






Kenapa anda suka gambar ini?

Gambar ni aku ambik masa on the way nak gi birthday party Ukt Sabrina. Tetiba bila aku pandang kat langit, aku merasa WAAAA…. Subhanallah. Cantiknya bentuk tersebut. Maka, tanpa ragu2, aku keluarkan camera BenQ 8.1pxl kesayanganku yang berwarna hitam, lalu aku ‘CLICK!’.


Bila kali terakhir makan pizza?


3 bulan lepas. Terpaksa belanja Ilman makan pizza kat Rawang sebab dah janji nak bagi birthday present. Die sangat gembira. Tapi yang tak bestnye, kene belanja mama die sekali. Huhu.. takpe2, aku tabah.


Lagu terakhir anda dengar


Yuna – sebenarnya cinta (futur. huhu..)


Apa yang sedang anda buat selain dari buat tag ni?


Tengah memikirkan sesuatu. Sesuatu yang berada di luar tahap pemikiran. Pemikiran yang extraordinary: macam mana nak jadikan diri seorang yang pandai tanpa membaca BUKU!


Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?


Siti: family dan kawan perempuan akan panggil aku dengan nama ni. Ala-ala glemer gitu. Haha..


Mas: kawan-kawan lelaki zaman sekolah dulu panggil dengan nama ni. Kalau ade yang panggil siti, aku akan merasa geli. Eee….


Leha: oh.. sangat2 jarang berlaku. Walaupun aku suka nama ni.


Masleha: my formal & ‘skema’ name. selalu cikgu & lecturer panggil nama ni.


.: anyway, aku takesah pun nak panggil nama ape2. Asalkan, aku sedar yang korang sedang memanggil aku. Ngee~


Tag lagi lima orang:ini lima orang yang wajib buat tagged ini.


Hah! Ni yang best ni. Yey.. aku akan menterkezutkan mereka dengan kehadiran tag ini. Jaga2 cek salmah..


Calon-calonnya ialah..:


1. Kawan aku yang paling sengal di dunia. Aku selalu tak puas hati bila die telah mencapai tahap Deen’s List setiap semester. Memperkenalkan.. RAIHANA MAIMUNAH!


2. Budak junior yang memang junior pun. Selalu buat bising kat Lawsoc. SAFRA, jangan nak buat bising lagi. Sila jalankan tanggungjawab buat tag ini!


3. Exco Dakwah & Tarbiyyah Lawsoc: IZYAN HAZWANI. Heh.. Yan, aku tanak jadi FC lagi sampai bila2. Jeng2..


4. ‘IZZAH, kalau ko butul2 kawan aku, ko kene buat jugak tag ni. Kalau tak, jangan ditanya ke mana aku pergi. Uhuk..


5. Kau jangan ingat aku akan melupakan kau wahai RAIHAN.. u r not the general exeption. Haha..

Thursday, April 2, 2009

AKU S.AK.I.T

Semalam aku baru dapat tau yang aku sedang menghidap sejenis penyakit yang sangat kronik.

Sebelum-sebelum ni, aku macam dah dapat detect aku sakit. Tapi aku sangat tak sangka yang penyakit ni semakin serius.

Doctor kata, penyakit ni tak ada ubat kat mana2 hospital. Even hospital kat luar Negara. Penyakit ni akan sembuh kalau metabolism aku tinggi.

Aku sangat risau. Apakah yang akan terjadi kepada diriku nanti. Adakah aku sudah bersedia menghadapi sebarang kemungkinan.

Ya Allah.. ampuni segala dosa aku. Berilah aku kekuatan untuk menangani penyakit aku ini. Aku mohon Ya Allah..

Kepada yang berkenaan, aku ingin sekali memohon ampun dan maaf kalau aku ada melakukan kesilapan ataupun sengaja menyakiti hati korang.. aku sangat minta ampun… doakan semoga aku cepat sembuh..

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang penyakit aku, bukak link kat bawah.. aku minta maaf sekali lagi..

http://zezarenglish.files.wordpress.com/2009/02/lazyness-cat.jpg

lalala~

huh. baru je lepas bayar saman.

memang hobi aku kene saman. sian aku.. huhu~

dalam masa sebulan, aku kene saman sebanyak DUA kali. aku stress sekali lagi:
DUA KALI.

sapakah yang bersalah dalam hal ini. akukah atau pakgadkah.

###########

pada hari tersebut:-


aku: selamber badak r aku nak paking kat sini. esok sebelum kelas pukul 9, aku keluar la.
(tapi aku terlupa kelas pukul 9 cancel. bila nak keluar pukul 10, dah ada surat saman. selamat tak kene clamp!)

offence no 47: parking kat petak kuning.
kenapa perlu ada petak kuning kat situ? aku tak puas hati. tempat parking sumayyah dah la kecit. semakin hari, semakin ramai yang bawak kereta. dah la kereta besar2. tempat parking pun dah tak muat.


tadi:-


pakcik security: mak bapak sayang anak, tu sebab makin ramai bawak kereta..lainkali, kalau nak parking kat situ, boleh. tapi kene keluar sebelum pukul 9. sebab pakgad akan round dalam pukul 9.


aku: ooooooo.... (buat-buat baru tau)


############


pada hari tersebut:-


aku: kite parking sini je la.

rai: boleh ke ni (+/- camni la ayat die. lupe nak record)

aku: kite fax surat ni kejap je kan.. lagi pun ni kan lunch hour.

rai & tikah: ok..
--------
tiba2...

aku: ala.. kereta kene block. argh...!!
rai & tikah: alamak, camne ni.
aku: relax wei, relax. (tapi dalam hati, rase nak je calarkan kereta tersebut)
tikah: takpe2, kite tunggu habis office hour

pastu, kitorang gi la aikol dulu sebab ade class time tu.

offence no 50: parking at reserve parking
mana aci main reserve2. ni dah kira discrimination antara student dan golongan 'besar-besar'. dah la die block kereta aku, pastu siap panggil security lagi suruh saman aku. tau la kereta aku tak besar macam kereta die.. ini merupakan suatu penindasan dan penzaliman. aku tak puas hati sekali lagi.
huwa~ aku dizalimi..

tadi:-


pakcik security: ........ (no comment)

****************************

hm, camtu la ceritanya. bile buat rayuan tadi, pakcik tu kire rm20 + rm30 = rm50.
MELAYANG~


[macam ni la lebih kurang kereta aku]

Wednesday, April 1, 2009

R.I.S.I.K.O

Aku baru terdengar kat radio HOTfm tadi. Dr. Izi cerita pasal RISIKO

"hidup kite ni penuh dengan risiko.
kalau kita bawak kereta, risikonya melanggar orang. kalau tak melanggar pun, kita dilanggar.
kalau kita berjalan, risikonya tersepak batu dan terjatuh.
kalau kita bercakap, risikonya kita akan menyakitkan hati orang.
kalau kita bercinta, risikonya bergaduh dan putus cinta.
kalau kita belajar di universiti, risikonya gagal dalam pelajaran."

*yang bawah ni, aku reka2 sendiri:

kalau kita tak makan, risikonya lapar & sakit perut.
kalau kita makan, risikonya makanan tak sedap --> tak habis makan --> membazir.

kalau kita tak tido, risikonya ngantuk dan penat.
kalau kita tido, risikonya melantak tido --> pastu tak stadi --> tak habis cover utk final exam.

kalau kita balik rumah, risikonya kene basuh pinggan, kemas rumah dan sebagainya
kalau kita tak balik rumah, risikonya rindu, sedih, nangis2 nak balik

kalau kita tak bawak kereta, risikonya penat nak balik mahallah time tengah2 hari (padahal dekat je) whee~
kalau kita bawak kereta, risikonya kereta kotor --> malas nak basuh

kalau kita ada handphone, risikonya kene beli topup --> bila dah habis duit, mintak kat mak. huhu~
kalau tak ada handphone, risikonya susa nak bagitau kat rai yang aku malas nak gi kelas consti. whee~

kalau kita tak bersembang dalam kelas, risikonya ngantuk + bosan
kalau kita bersembang dalam kelas, risikonya selalu miss ape yang KA cakap --> zero dalam kepala otak --> bila dah dekat exam, sebuk suruh izzah lecture balik.

kalau kita dapat wireless kat bilik, risikonya malas nak ngadap buku dah --> selagi esok tak exam..
kalau kita tak dapat wireless kat bilik, risikonya susa nak update avira antivirus --> tak boleh nak bukak blog hari2.

"jangan jadi dayus! kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai. renung-renungkan dan selamat beramal.." -Dr Izi